Toyota

Toyota levert 2 Mirai Fuel Cell auto’s aan Nederlandse overheid

Ter gelegenheid van het Zero Emission evenement in Den Haag bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu – waar het Nationale Waterstof Platform haar plannen presenteerde voor verdere ontwikkeling van de nationale waterstofinfrastructuur – heeft Sharon Dijksma (staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu) de sleutels van twee nieuwe Toyota Mirai brandstofcelauto’s in ontvangst genomen uit handen van Masahisa Nagata (Executive Vice-president Research & Development bij Toyota Motor Europe). Sharon Dijksma is hiermee de eerste nationale bewindspersoon in Europa die in een waterstof brandstofcelauto gaat rijden.

“Toyota is ervan overtuigd dat er veel partners nodig zijn op weg naar een duurzame, op waterstof gebaseerde samenleving. Daarom ben ik bijzonder blij om de sleutels van deze eerste twee Mirai’s van Nederland in eigen persoon aan mevrouw Dijksma te mogen afleveren”, zei de heer Nagata. “Wij vinden dit een bijzonder goede timing, omdat Nederland zojuist het voorzitterschap van de Europese Raad heeft verkregen.”

Pieter van der Velden, Algemeen directeur van Louwman & Parqui (Toyota-importeur voor Nederland): ”We zijn zeer verheugd met de levering van beide Mirai’s aan het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Na de eerste Hybride-introductie 15 jaar geleden hebben we inmiddels maar liefst in totaal 12 hybride Toyota en Lexus modellen tezamen. De Toyota Mirai is een volgende stap naar nog schonere mobiliteit. We juichen de aankondiging van de staatssecretaris om tot verdere uitbouw van waterstofinfrastructuur in Nederland te komen enorm toe, zodat de fabrikanten hun volume- en productaanbod van door waterstof aangedreven brandstofcelauto’s in onze markt te kunnen uitbreiden. We willen versnellen.”

De Toyota Mirai is ’s werelds eerste waterstof brandstofcel sedan, profiterend van de 2 decennia R&D die Toyota in de ontwikkeling van de brandstofcel-technologie heeft gestoken en wereldwijd toonaangevende ervaring heeft opgebouwd met hybride technologie. Door in de brandstofcel-stack waterstofgas naar elektriciteit om te zetten, produceert de Mirai geen andere emissie dan waterdamp. De Mirai is ruim, geraffineerd, comfortabel, veilig en combineert geavanceerde technologie met een uitstekende functionaliteit. Op een volle tank is een range van ongeveer 500 kilometer te rijden. Dit is vergelijkbaar met een benzine-aangedreven auto en het tanken neemt slechts circa 3 minuten in beslag.

One thought on “Toyota levert 2 Mirai Fuel Cell auto’s aan Nederlandse overheid

Geef een reactie