Toyota

Toyota Hybrids (zonder stekker) verslaan Tesla in nieuwe ADAC EcoTest

Zelfs in de nieuwe, aanzienlijke striktere ADAC EcoTest 4.0, bereikt de huidige Prius de top en daarmee de 5 sterren rating. Van de 45 voertuigen die tot nu toe getest zijn, is deze hybride Toyota de meest eco-vriendelijke auto met een verbrandingsmotor met 94 uit de maximaal 100 punten. Dit uitstekende resultaat wordt aangevuld door de Toyota Yaris Hybrid, op de 5e plaats met 88 punten en 4 sterren. De Tesla Model S volgt op de 6e plaats met 87 punten en 4 sterren. ADAC is de zustervereniging van de ANWB.

In de strengste ADAC EcoTest tot nu toe, levert de Toyota Prius 1.8 Hybrid Executive op overtuigende wijze een laag benzineverbruik en een lage uitstoot van uitlaatgassen. De brandstofverbruiksmetingen noteren: 1,7 l/100 km in stedelijk verkeer; 3,9 l/100 km op de buitenweg en 5,4 l/100 km op de snelweg. Gemiddelde CO2-uitstoot: 113 g/km.

Well-to-Wheel
In de meetmethode wordt ook de CO2-uitstoot in aanmerking genomen, die optreedt tijdens de productie van de brandstof. Daardoor is de totale uitstoot van een conventionele benzine- of dieselmotor beter vergelijkbaar met die van een volledig elektrische auto, de zogenoemde ‘well-to-wheel’-rekenwijze.

RDE-praktijktest
De EcoTest werd aangevuld met testwerk op de openbare weg door middel van mobiele meetapparatuur. Deze RDE-test (Real Driving Emissions) toont aan of een auto onder normale gebruiksomstandigheden de uitstootnormen overschrijdt.

Samenwerking FIA Foundation en ADAC
De EcoTest geeft onder meer punten voor een laag verbruik (of weinig CO2) en minimale emissies (bijvoorbeeld NOx en deeltjes). De EcoTest werd uitgevoerd door Duitse ADAC. FIA Foundation en ADAC ontwikkelden de EcoTest gezamenlijk.

Geef een reactie