Ford

Ford maakt delen lease-auto met vrienden en familie mogelijk

Een nieuw pilotleaseprogramma van de Ford Motor Credit Company stelt gezinnen, vriendengroepen en buren in staat om een Ford te delen. Ford Credit Link, een pilotprogramma voor Ford Credit-klanten in Austin, Texas, richt zich op consumenten die een auto weliswaar niet elke dag nodig hebben, maar wel graag over eigen vervoer willen beschikken.

Vanaf volgende maand biedt Ford Credit kleine groepen van drie tot zes personen de mogelijkheid om gezamenlijk een Ford te leasen. Deze groepen moeten door de deelnemers zelf worden georganiseerd.

Ford Credit Link – a pilot for Ford Credit customers in Austin, Texas – is aimed at consumers who don’t need a vehicle full time, but would like access to their own set of wheels. Starting next month, Ford Credit is offering leases on Ford vehicles to self-organized groups of three to six people.

“Mensen delen tegenwoordig alles, van boeken tot huizen” aldus David McClelland, executive vice president Marketing and Sales bij Ford Credit. “We zien mogelijkheden voor een verschuiving van één consument die voor één auto betaalt naar een groep mensen die kosten en voordelen deelt. Ford Credit Link brengt Ford’s beter binnen bereik van mensen die misschien geen eigen auto willen of nodig hebben, maar die wel mobiel moeten zijn.”

Dit kunnen gezinnen zijn waarvan meerdere leden een rijbewijs hebben, buren die zo nu en dan een speciaal type auto nodig hebben zoals een pick-up, maar ook vrienden, collega’s en studenten.

group2

Hoe werkt het?
Leasegroepen kunnen met een apparaat dat in de auto is aangesloten en een app, rijtijd reserveren, de status van de auto controleren, onderhoud regelen, met groepsleden communiceren, hun account bekijken en betalingen verrichten.

De groepsleases met een looptijd van 2 jaar, komen beschikbaar via dealers in Austin: Covert Ford, Leif Johnson Ford en Maxwell Ford.

group3

“Austin is een progressieve stad met een rijke demografische samenstelling. Het openbaar vervoer is er efficiënt geregeld en er wonen consumenten die verschillende mobiliteitsmogelijkheden benutten, maar die voor hun transportbehoefte mogelijk niet een auto volledig hoeven te leasen,” aldus McClelland. “Deze combinatie maakt Austin tot een goede plek om Ford Credit Link te testen.”

De pilot ondersteunt Ford Smart Mobility, het plan waarmee Ford de stap wil zetten naar het volgende niveau op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto’s, de klantervaring, gegevens en analyse.

app-connect

One thought on “Ford maakt delen lease-auto met vrienden en familie mogelijk

Geef een antwoord