Volkswagen

Caddy Maxi: de ruime, veelzijdige en veilige taxi

De nieuwe Caddy Maxi is er nu ook in taxi-uitvoering voor kleinschalig groepsvervoer. Zijn flexibiliteit is uniek: hij is geschikt voor maximaal vijf passagiers, waaronder één rolstoelpassagier. Deze taxi-uitvoering van de nieuwe Caddy beschikt over de nieuwste veiligheids- en assistentiesystemen.

De Caddy Maxi in taxi-uitvoering maakt optimaal gebruik van de flexibele mogelijkheden die een Caddy biedt. Hij heeft schuifdeuren aan weerszijden en is te voorzien van vijf zitplaatsen. De laadruimte heeft een lengte van maar liefst 1,56 m en is daarmee geschikt te maken voor rolstoelvervoer.
02-Caddy-Back-Open
Veiligheid voorop
De Caddy Maxi Taxi beschikt standaard over het Multi-Collision Braking systeem. Dit voorkomt doorschieten na een aanrijding en verkleint daarmee de kans op vervolgschade. Ook Front Assist is standaard. Het unieke van deze noodremassistent in de Caddy Maxi Taxi is dat het systeem bij snelheden tot zelfs 160 km/u de kans op aanrijdingen vermindert. Front Assist waarschuwt voor het te dicht naderen van de voorligger en voert in het uiterste geval zelfs autonoom een noodstop uit. Ook heeft de Caddy Maxi Taxi zes airbags waaronder zijairbags voorin en hoofdairbags op de tweede zitrij.

Comfort voor passagiers en bestuurder
Het interieur van de Caddy Maxi Taxi is zeer comfortabel, vergelijkbaar met dat van de personenwagens van Volkswagen. De donker getinte (65%) en lichtabsorberende zijruiten dragen net als de standaard Climatic airconditioning bij aan een prettig klimaat in de auto.
03-Interieur
Ruime motorkeuze
Alle motoren voor de Caddy Maxi Taxi voldoen aan de Euro 6 emissienorm. Hij is er om te beginnen met de 81 kW/110 pk 1.4 TGI-motor die geschikt is voor aardgas/Groengas. Dit model wordt geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Ook de 2.0 TDI met 75 kW/102 pk is beschikbaar. Deze motor is er in combinatie met handgeschakelde versnellingsbak of met de comfortabele DSG-transmissie. Later dit jaar volgt ook een uitvoering met TSI-benzinemotor.

One thought on “Caddy Maxi: de ruime, veelzijdige en veilige taxi

Geef een reactie