Volkswagen

Nieuwe Performance-opties voor Golf R

Met 228 kW/310 pk staan de Golf R en Golf R Variant garant voor sportwagen-waardige prestaties en maximale sportiviteit. Volkswagen tilt nu die indrukwekkende prestaties naar een nóg hoger niveau met een optioneel verkrijgbaar Akrapovič uitlaatsysteem- en ‘Performance’ schijfremmen.

Titanium R-‘Performance’ uitlaatsysteem
De Sloveen Igor Akrapovič was ooit zelf coureur en op een zeker moment hing hij zijn helm aan de wilgen en begon met de ontwikkeling van exclusieve sportuitlaatsystemen. De Akrapovič-units zijn zo indrukwekkend dat Volkswagen in samenwerking met Akrapovič een uit titaniumlegering opgetrokken ‘Performance’ uitlaatsysteem voor de drie- en vijfdeurs Golf R heeft ontworpen. Het systeem mondt uit in een eveneens titanium einddemper met vier ronde uitlaatpijpen inclusief Akrapovič-logo. Het gebruik van het edelmetaal vermindert het gewicht van het totale systeem met 7 kilogram ten opzichte van de standaard uitlaatconstructie. Het ‘Performance’ uitlaatsysteem geeft de Golf R dankzij geïntegreerde, instelbare kleppen een compleet nieuwe sound, die – afhankelijk van de gekozen rijstand – de echte autosportakoestiek benadert. Vooral op hoge toerentallen en bij het schakelen komt de typische Akrapovič-klank volledig tot zijn recht – venijnig en verfijnd, maar niet té luid.

Het titanium ‘Performance’ uitlaatsysteem ‘by Akrapovič’ is nu voor de Golf R te bestellen, de prijs bedraagt € 3.488.

R-‘Performance’ remsysteem
Voor de Golf R én Golf R Variant introduceert Volkswagen tegelijkertijd de ‘Performance’ schijfremmen. Dit remsysteem is twee kilo lichter dan de standaardremmen en beperkt daarmee het onafgeveerde gewicht op de wielen. Zelfs op het circuit tonen de ‘Performance’ remmen zich extreem stabiel. De schijfremmen vóór zijn zogenaamde ‘built pin’ units. Daarbij wordt de remzuiger vervaardigd van aluminium, terwijl de schijf van staal is en via stalen pinnen aan de remklauw wordt bevestigd. Voordelen van het remsysteem zijn onder andere de precieze reacties en de speciale remblokken op de vooras, die perfect op hun taak berekend zijn. Optisch is het ‘Performance’ remsysteem te herkennen aan het zilverkleurige logo met R-embleem op de remklauwen. Het systeem is voor de Golf R als optie leverbaar voor € 522.

Geef een antwoord