Algemeen

Spectaculaire omzetgroei auto-importeurs

Importeurs van nieuwe personenauto’s hebben in november maar liefst 56 procent meer omzet behaald dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt CBS.  Voor de importeurs is de spectaculaire omzetstijging met afstand de grootste van de afgelopen tien jaar. De groei komt voornamelijk voor rekening van de zakelijke markt en gaat vooraf aan de invoering van nieuwe belastingregels voor 2016.

Meer zakelijke auto’s verkocht
Door de nieuwe belastingregels gaat op 1 januari 2016 voor veel zakelijke auto’s de bijtelling voor privégebruik omhoog. Zo gaat het bijtellingspercentage van de meeste hybrideauto’s van 7 naar 15 procent en wijzigt voor veel auto’s het bijtellingstarief van 14 naar 21 procent. Hierdoor is het voor zakelijke rijders aantrekkelijk om hun nieuwe auto nog voor het eind van het jaar geregistreerd te krijgen. Zoals blijkt uit eerder door CBS gepubliceerde cijfers, steeg het aantal nieuw verkochte personenauto’s in november met 26 procent ten opzichte van een jaar eerder. Deze stijging betrof voornamelijk auto’s met een zakelijke bestemming, waarvan er 58 procent meer werden verkocht dan een jaar eerder.

One thought on “Spectaculaire omzetgroei auto-importeurs

Geef een reactie