Jaguar

Vijf Euro NCAP-sterren voor Jaguar XE en XF

De Jaguar XE en XF zijn beloond met de maximumscore van vijf sterren in de Euro NCAP-veiligheidstests van dit jaar. De Jaguar XE en XF behaalden hoge scores op elk onderdeel van de crashtest: bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van kinderen in de auto, de veiligheid van voetgangers en de aanwezigheid van veiligheidssystemen aan boord. Beide Jaguars behoren tot de auto’s met de hoogste cijfers in hun segment.

Behalve uitstekende bescherming in het geval van een crash, bieden de Jaguar XE en XF ook een reeks actieve veiligheidssystemen, waaronder Autonomous Emergency Braking (autonome noodremassistent), dat een naar voren gerichte stereocamera gebruikt om een obstakel waarmee de auto in botsing dreigt te komen, te signaleren. Het systeem waarschuwt de bestuurder met optische en geluidssignalen en remt automatisch als een botsing dreigt en de bestuurder niet afdoende reageert.

Veiligheid zonder compromissen
‘De XE en de XF zijn ontworpen zonder compromissen. Wij besteden net zoveel aandacht aan de veiligheid als aan dynamiek, prestaties, verfijning en efficiëntie. De strenge normen die we zelf hanteren, overtreffen ruimschoots de wettelijke eisen en de normen van tests van consumentenorganisaties’, aldus Kevin Stride, Vehicle Line Director, Jaguar XE, XF, F-PACE. ‘We hebben alles – van de aluminiumlegeringen voor de carrosseriestructuur tot de stereocamera van het Autonomous Emergency Braking-systeem – tot het uiterste geoptimaliseerd, om veiligheid van wereldklasse te bieden.’

Lightweight Aluminium Architecture
De Jaguar XE en XF zijn ontwikkeld op basis van Jaguars Lightweight Aluminium Architecture. De carrosseriestructuur is bijzonder licht en sterk en biedt een uitzonderlijke bescherming van de inzittenden. Bij een aanrijding met een voetganger zorgt de actieve motorkap, die het slachtoffer ‘opvangt’, dat de ernst van de verwondingen beperkt blijft.

Beide modellen bieden een gamma actieve veiligheidssystemen en geavanceerde rijhulpsystemen, zoals Dynamic Stability Control, Traction Control, Emergency Brake Assist, Lane Departure Warning, Blind Spot Monitoring, Closing Vehicle Sensing, Reverse Traffic Detection, Traffic Sign Recognition en Adaptive Cruise Control. Onder meer Lane Keep Assist, Driver Condition Monitor en Adaptive Speed Limiter zijn extra veiligheidsvoorzieningen voor de XF, die nu ook in de XE leverbaar zijn.

De Jaguar XE en XF worden geleverd met Jaguar Care, dus met drie jaar fabrieksgarantie, drie jaar gratis regulier onderhoud en drie jaar uitgebreide Jaguar Roadside Assistance, zonder bijkomende kosten.

One thought on “Vijf Euro NCAP-sterren voor Jaguar XE en XF

Geef een reactie