Jaguar

Nieuwe chique rijdersschoenen met knipoog naar Jaguar XJ-design

Jaguar en lifestyle kleding- en schoenenmerk Oliver Sweeney geven de eerder ingezette samenwerking een krachtig vervolg met de presentatie van nieuwe representatieve rijdersschoenen, genaamd Whitley en Sayer. De namen verwijzen naar Jaguars hoofdkwartier in Whitley, Coventry – thuisbasis van Jaguar design en van de Advanced Design Studio – en naar Malcolm Sayer, een van de meest vermaarde designers die Jaguar heeft gekend. Sayer schetste iconische modellen als de C-type, de D-type, de E-type, de XJ-S en de unieke XJ13.
7-Jaguar-Oliver-Sweeney
Het ontwerpen van de schoenen is op dezelfde wijze aangepakt als het vormgeven van een nieuw model auto. Eerst zijn kleimodellen vervaardigd, waarvan met composiet kunststof preproductie-monsters zijn gemaakt met behulp van een 3D-printproces. Na goedkeuring van de ontwerpen gingen de preproductie-exemplaren naar de Oliver Sweeney-fabriek in Italië, waar ze als voorbeeld dienen voor de volledig met de hand te maken eindproducten.

4-Jaguar-Oliver-Sweeney

De schoenen hebben een aantal unieke kenmerken, zoals de superflexibele en toch stevige zool voor maximaal rijcomfort, met behoud van de elegante stijl van de bovenzijde van de schoen. De afgeschuinde hak fungeert als soepel draaipunt voor een perfecte pedaalbediening. Verder is het vrijwel uitgesloten dat de schoen blijft haken achter de pedalen, dankzij de zeer smalle randen van de zool.

5-Jaguar-Oliver-Sweeney

In de schoenen zijn designkenmerken van de door Ian Callum vormgegeven Jaguar XJ te ontwaren. Het gebogen patroon in het stiksel is vormgegeven naar het voorbeeld van de kenmerkende D-stijl van de Jaguar XJ, terwijl het profiel van het teenstuk de signatuur heeft van de grille met zijn afgeronde hoeken.

6-Jaguar-Oliver-Sweeney

One thought on “Nieuwe chique rijdersschoenen met knipoog naar Jaguar XJ-design

Geef een antwoord