Opel

Opel Astra-miniatuur voor bondskanselier Angela Merkel

Hoog bezoek op de Opel-stand op de IAA, de internationale autoshow van Frankfurt. Bondskanselier Angela Merkel kwam tijdens haar rondgang over de show naar de Opel-stand en liet zich informeren over het nieuws van de fabrikant. De nadruk lag natuurlijk op de nieuwe Opel Astra en Merkel nam alle tijd om het model te bekijken.

Dr. Karl-Thomas Neumann (CEO van Opel Group), Tina Müller (Chief Marketing Officer), Katherine Worthen (Managing Director Purchasing & Supply Chain) en Elvira Tölkes (Vice President GM Quality Europe) ontvingen bondskanselier Merkel op de Opel-stand. Onder de gasten waren ook Duitse prominenten uit de politiek en de autobranche.

Zorgvuldig gekozen kleur
Neumann schonk de bondskanselier een miniatuur van de nieuwe Opel Astra in de kleur van haar blazer. Achter de schermen hadden jonge Opel-designers het schaalmodel in exact de juiste tint gespoten. Het idee was ontstaan toen mevrouw Merkel twee jaar geleden op de IAA zo enthousiast had gereageerd op de Opel ADAM in ‘Berry Red’, precies de kleur van de blazer die ze toen droeg.

Het gesprek op de Opel-stand ging over de nieuwe Astra en de techniek van de toekomst. Dr. Karl-Thomas Neumann maakte van de gelegenheid gebruik om Opel OnStar bij Merkel onder de aandacht te brengen. De persoonlijke connectiviteits- en servicedienst is 24 uur per dag bereikbaar en biedt passagiers ook de mogelijkheid hun mobiele apparaten aan te sluiten op de Wi-Fi Hotspot. De CEO van Opel vertelde de kanselier dat de nieuwe Astra en OnStar onderdeel zijn van Opels grote productoffensief. “Wij lanceren 29 nieuwe auto’s tussen 2016 en 2020, onder meer een volledig elektrische auto en een tweede vlaggenschip, naast de Opel Insignia.”

IAA open voor publiek
Na de officiële opening door de Duitse bondskanselier Merkel was de internationale autoshow van Frankfurt (IAA) geopend voor het publiek. Bezoekers zijn welkom in de 3.300 m2 grote Astra Galaxy van Opel – stand D09 in hal 8.0 – waar talloze bekende gezichten opduiken. Opel-ambassadeur Jürgen Klopp was op zaterdag 19 september de eerste. Hij overhandigde 20.100 euro – de opbrengst van de verkoop van een BVB-ADAM – aan het goede doel ‘Ein Herz für Kinder’ (‘Hart voor kinderen’).

Op zondag 20 september zorgde het team en de leiding van voetbalclub Mainz 05 – samen met Peter Christian Küspert, Vice President Sales & Aftersales van Opel Group – voor nog meer voetbalsfeer in de Astra Galaxy. Borussia Dortmund-baas Hans-Joachim Watzke, de nieuwe coach Thomas Tuchel en drie spelers van de club werden vanmiddag geïnterviewd op de stand. En op zondag 27 september bezoekt een delegatie van Bayer Leverkusen – onder leiding van Roger Schmidt en sportdirecteur Rudi Völler – vanaf 11.00 uur de Astra Galaxy.

One thought on “Opel Astra-miniatuur voor bondskanselier Angela Merkel

Geef een antwoord