Fiat

Fiat met nieuwe 500-familie op IAA

Fiat is op de IAA in Frankfurt present met de complete 500-familie, waaronder de in juli geïntroduceerde nieuwe Fiat 500 en de 500X die uitstekende verkoopresultaten laat noteren. Ook de 500L, marktleider in zijn segment, schittert op de stand. Stuk voor stuk zijn het modellen met een eigen karakter en doelgroep, maar allemaal geïnspireerd op de iconische 500.

Nieuwe Fiat 500

150703_FIAT_Nuova-500_01De nieuwe 500 vormt zonder meer het middelpunt op de stand. Het model is klaar voor een nieuwe succesvolle periode. Andermaal is het een creatie van Centro Stile Fiat. Exterieur en interieur zijn nog aantrekkelijker en toch zijn de onmiskenbare lijnen van de oorspronkelijke 500 behouden. De nieuwe 500 biedt meer technologie, efficiency en personalisatiemogelijkheden.

In Frankfurt showt Fiat niet minder dan negen versies van de nieuwe 500, waaronder twee versies van de 500C cabriolet. Behalve een uitvoering met een witte exterieurkleur en een rode kap staat er ook een versie in de nieuwe lakkleur Rosso Corallo in combinatie met een beige kap.

Verder staat er een Fiat 500 Lounge in de kleur Bordeaux Opera in de schijnwerpers. Deze variant heeft een 1,2-liter 69 pk sterke benzinemotor, naar wens gekoppeld aan de gerobotiseerde Dualogic transmissie. Dan zijn er nog vijf verschillend uitgedoste versies die de vele mogelijkheden van het personalisatieprogramma ‘Second skin’ illustreren.

De getoonde uitvoeringen etaleren ook de grote variëteit in smaakvolle combinaties voor het interieur: ivoor, olijfgroen of koraalkleurig ruitjesmotief met leder beklede hoofdsteunen in zwarte of ivoor. Er zijn drie uitvoeringen met lederen bekleding in de kleuren zwart, bordeaux en tabak, met in contrasterend ivoor of blauw geborduurd 500-logo.

Tot slot presenteert Fiat het innovatieve UconnectTM infotainmentsysteem met 5″ beeldscherm, dat al beschikbaar is vanaf de uitvoering Pop. Het biedt een radio, zes luidsprekers, stuurwielbediening, AUX- en USB-aansluitingen en handsfree connectiviteit met Bluetooth-technologie. Bij de uitvoering 500 Lounge is UconnectTM 5″ Radio LIVE standaard met een touchscreen en een gratis abonnement van vijf jaar op Uconnect LIVE met diverse muziekstreamingopties.

Fiat 500X

Fiat 500XOok de Fiat 500X staat in het middelpunt van de belangstelling. Er zijn drie versies, waarvan twee in de off-road achtige Cross Plus-uitvoering met speciale bumpers, skidplates en vierwielaandrijving. De derde is een Lounge-uitvoering die het urban karakter van de stijlvolle crossover uitlicht.

De vierwielaangedreven Fiat 500X Cross Plus in de kleur Rosso Amore heeft een krachtige 1.4 MultiAir benzinemotor met 170 pk, gekoppeld aan de innovatieve 9-traps automatische transmissie. De aandrijflijn staat garant voor een felle reactie en veel souplesse en biedt de ideale combinatie van comfort en dynamiek. De andere 500X Cross Plus is gespoten in de kleur Giallo Amalfi  en heeft een 140 pk sterke 2.0 MultiJet II dieselmotor met een handgeschakelde zesversnellingsbak en vierwielaandrijving.

De 500X Lounge is uitgerust met de 140 pk sterke 1.4 MultiAir benzinemotor en een DCT-automaat met dubbele koppeling. Deze variant toont ook diverse accessoires van Mopar, onder welke naam FCA services, Customer Care en originele onderdelen en accessoires biedt. Het model is voorzien van het Chrome Xtra pakket dat bestaat uit diverse elegante en verchroomde elementen, zoals speciale deurpanelen, mistlampomlijsting en buitenspiegelkappen. Met de Cargo Organiser, speciale matten en andere accessoires van Mopar is de laadruimte nog beter te benutten. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de vele beschikbare opties om de uitstraling en het karakter van de crossover te versterken.

Fiat 500L

De 500-familie wort gecomplementeerd door het model dat de iconische 500-stijl koppelt aan praktische bruikbaarheid: de ‘City Lounge Fiat’, oftewel de 500L. Hij laat zien hoe met een compacte auto een vertaalslag is te maken naar een versie die geschikt is voor het gezin.

Fiat 500L

One thought on “Fiat met nieuwe 500-familie op IAA

Geef een reactie