Fiat

Vernieuwd jasje voor Fiat 500

FIAT 500De nieuwe Fiat 500 heeft een vernieuwd design, een nieuw interieur, hoogwaardige technologie en nog meer mogelijkheden om te individualiseren. De prijzen blijven van de sterk verbeterde 500 blijven echter onveranderd: de nieuwe 500 staat in september bij de dealer.

De nieuwe Fiat 500 heeft een vernieuwd in- en exterieurdesign, zit boordevol technologie en biedt veel meer keuze. Hij valt op door zijn nieuwe koplampen met LED-dagrijverlichting, markante achterlichtunits, vernieuwd dashboard en hoogwaardige materialen. Er zijn dertien exterieurkleuren beschikbaar (pastel, metallic en drielaags), waaronder de nieuwe ‘Rosso Corallo’ en ‘Bordeaux Opera’. Twee opvallende zwartgele en zwartrode varianten zijn verkrijgbaar in combinatie met de zogenoemde ‘Second Skin’. Hiermee kan de 500 verder worden gepersonaliseerd met behulp van verschillende patronen langs de taillelijn, op het dak of op de motorkap, zoals ‘Lord’, ‘Comics’, ‘Navy’ en ‘Camouflage’.

150703_FIAT_Nuova-500_30De nieuwe Fiat 500 is 357 cm lang, 163 cm breed en 149 cm hoog. De wielbasis bedraagt 230 cm. Ondanks de exterieurwijzigingen blijft de 500 trouw aan het originele, Italiaanse design. Het interieur van de Fiat 500 is compleet vernieuwd. In het midden van het dashboard is het 5″ beeldscherm van het Uconnect infotainmentsysteem gemonteerd. Bij de Lounge-uitvoering betreft het een touchscreen. Voor het interieur zijn negen kleurencombinaties beschikbaar. Voor de stoelbekleding zijn verschillende patronen beschikbaar, zoals een Chevron-patroon voor de Pop of een ruitjesmotief in diverse kleuren voor de Lounge, met contrasterende hoofdsteunen. Lederen bekleding is optioneel en er is keuze uit de kleuren zwart, bordeaux en tabak, met in contrasterend ivoor of blauw geborduurd 500-logo.

Fiat levert de 500 met keuze uit drie uitrustingsniveaus: Pop, Popstar en Lounge. De eerste is standaard voorzien van onder meer zeven airbags, Radio met AUX- en USB-poorten, stuurwielbediening en LED-dagrijverlichting. De Popstar voegt daar handbediende airconditioning, een in delen neerklapbare achterbank en 15″ lichtmetalen velgen aan toe. De Lounge is voorzien van onder meer een panoramisch zonnedak, een verchroomde grille, Uconnect Radio 5″ LIVE en een lederen stuurwiel met bedieningsknoppen om onder meer functies van de smartphone te bedienen.

Het motorenaanbod omvat de TwinAir 60 pk, TwinAir Turbo 80 pk en 1.2 viercilinder met 69 pk.

One thought on “Vernieuwd jasje voor Fiat 500

Geef een antwoord