Volkswagen

Optellen naar de nieuwe Transporter: T2 (1967 – 2013)

vw transporter
Op 15 april onthult Volkswagen Bedrijfswagens de nieuwe Transporter, de alweer zesde generatie. De tweede generatie Volkswagen Transporter werd gebouwd van 1967 tot 2013 (!). Daarmee was het een waar ‘productiekanon’. De T2 rolde in die 46 jaar van vele productielijnen – van Hannover tot Brazilië.

In 1967 kreeg de eerste generatie Transporter een opvolger. Eigenlijk stond die al in 1960 klaar om het stokje van de T1 over te nemen. Maar de eerste generatie Transporter was zo’n succes, dat Volkswagen nog zeven jaar wachtte met de introductie van de T2.

Plattere motor, meer bagageruimte
De tweede generatie Transporter (T2) was groter, had een betere wegligging en kreeg een nieuwe, ‘platte’ luchtgekoelde 1.6-liter boxermotor met 47 pk. Door zijn compactere formaat bezorgde deze krachtbron de Transporter nog meer laadruimte. Verder maakte de rechte voorruit met middenstijl plaats voor een fraai rond exemplaar uit één geheel.

Veiligheidsinnovaties
Vooral op het gebied van veiligheid maakte de T2 grote stappen. Nieuw waren de versterkte portieren, gevorkte stalen chassisbalken aan de voorzijde en een ingenieuze, gepatenteerde stuurinrichting die wegklapte bij een aanrijding.

Geef een antwoord