Nissan

Nissan profileert zich op AutoRAI als koploper in elektrisch rijden

NissanLeafNissan zet tijdens de komende AutoRAI volledig in op elektrisch rijden. Het merk presenteert daarom uitsluitend de elektrisch aangedreven modellen op de autoshow die van 17 tot en met 26 april in Amsterdam plaatsvindt. Nissan is, met het oog op een duurzame toekomst en duurzame mobiliteit, met de LEAF en e-NV200 volop bezig om elektrisch rijden verder uit te bouwen. ‘We zien de AutoRAI als hét podium om onze honderd procent elektrische modellen aan een breed publiek te tonen. Door uitsluitend deze auto’s te presenteren, krijgen ze de extra aandacht die ze verdienen’, vertelt David Milan, marketingdirecteur van Nissan Nederland.

Koploper elektrische mobiliteit
Nissan geldt wereldwijd als grondlegger van grootschalig elektrisch rijden. Zo is de Nissan LEAF wereldwijd de meest verkochte volledig elektrisch aangedreven auto. Alle Nissans LEAF tezamen hebben al meer dan een miljard kilometer afgelegd en Nissan is in Europa het grootste merk op het gebied van elektrische voertuigen. Die koppositie is te danken aan de vroege start die de fabrikant maakte: in 2010 rolde de eerste Nissan LEAF van de band.

In Nederland beleefde Nissan in 2014 een elektrisch topjaar: 510 LEAFs, 471 e-NV200’s en 190 e-NV200 Evalia’s vonden de weg naar een koper. Dat is een groei van 153 procent ten opzichte van 2013. Met in totaal 1.171 afgeleverde elektrische voertuigen was vorig jaar ruim tien procent van alle in Nederland verkochte Nissans volledig elektrisch.

One thought on “Nissan profileert zich op AutoRAI als koploper in elektrisch rijden

Geef een antwoord