Opel

Opel/Vauxhall verkoopt bijna 1,1 miljoen voertuigen in 2014

Ondanks de moeilijke economische omgevingsfactoren eindigde 2014 met een positieve noot voor Opel/Vauxhall, want de autofabrikant registreerde zijn beste verkoopcijfers van de laatste jaren. Volgens de voorlopige cijfers leverde het bedrijf het afgelopen jaar 1,076 miljoen voertuigen af in Europa. Dat komt neer op een stijging met 35.000 auto’s of drie procent groei. Opel deed het daarmee beter dan de gemiddelde Europese markt, die twee procent groeide. Opels aandeel op de totale Europese automarkt steeg voor het tweede jaar op rij, met 0,1 procentpunten tot 5,74 procent. Opel behaalde hiermee zijn beste verkoopcijfers en marktaandeel sinds 2011. Ook in Nederland realiseerde Opel een groei in marktaandeel, met bijna 0,3 procentpunt.

opel“We registreerden groei in meer dan 15 markten. Ons modern gamma auto’s maakte vooral indruk in de belangrijkste Europese markten,” zegt Peter Christian Küspert, Vicepresident Sales & Aftersales van Opel Group. Opel groeide onder meer in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Spanje. In Nederland werd ook een aansprekende groei in marktaandeel gerealiseerd. In de totale markt (personen- en bedrijfswagens) steeg het marktaandeel tot een kleine 6.2 procent; een groei van bijna 0.3 procentpunt ten opzichte van 2013. De omzet van het merk steeg het sterkst in Polen (+42 procent), Ierland (+33 procent) en Portugal (+28 procent). Het marktaandeel groeide in meer dan twaalf Europese landen.

De economische situatie in Rusland, waar de verkoop in de hele industrie aanzienlijk daalde in 2014, had een negatieve invloed op het algemene resultaat. “Rusland is een van onze belangrijkste markten. Opel heeft duidelijk last van de devaluerende roebel en de koopweerstand. Dat we erin slaagden onze omzet in 2014 te verhogen op Europees niveau, stemt ons optimistisch voor dit jaar. We zullen zeker niet op onze lauweren rusten,” voegt Küspert toe.

Opel zal zijn modeloffensief dit jaar voortzetten. De nieuwe Corsa, waarvoor al 85.000 orders binnen zijn, zal later deze maand bij de dealers staan. Het nieuwe instapmodel KARL volgt tegen de zomer en de nieuwe Astra zal er tegen het einde van het jaar staan.

“Wij zullen onze klanten het beste gamma compacte auto’s ooit kunnen bieden, met de KARL, Corsa en ADAM. En onze bestsellers Corsa en Astra, die 50 procent van onze omzet uitmaken, zullen nieuw op de markt komen,” legt Küspert uit.

Tot 2018 zal Opel 27 nieuwe modellen en 17 nieuwe motoren op de markt brengen. Het bedrijf wil mede dankzij dit productoffensief zijn verkoopcijfers de komende jaren verder laten groeien. De autofabrikant mikt tegen 2022 op een Europees marktaandeel van acht procent.

One thought on “Opel/Vauxhall verkoopt bijna 1,1 miljoen voertuigen in 2014

Geef een antwoord