Audi

Vernieuwde Audi RS 7 Sportback nu bestelbaar

Audi RS 7 SportbackDeze week start de voorverkoop van de vernieuwde Audi RS 7 Sportback. Het vijfdeurs coupé topmodel binnen de Audi A7-range wordt in Nederland leverbaar vanaf € 158.550 en koppelt de indrukwekkende prestaties van een krachtige V8 aan innovatieve technologie, zoals Cylinder on Demand. Daarbij is de RS 7 Sportback verfijnder dan ooit. Standaard beschikt hij over LED-hoofdverlichting en het infotainmentaanbod is verder uitgebreid.

De 4.0 V8 TFSI van de vernieuwde RS 7 Sportback levert een vermogen van 412 kW/560 pk en een koppel van 700 Nm (tussen 1.750 en 5.500 tpm). Voor de overbrenging zorgt een achttraps tiptronic-transmissie. De RS 7 Sportback sprint in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u. De optionele dynamics packages (met ondermeer quattro met sportdifferentieel, matrix-LED koplampen en keramische remmen) maken topsnelheden van 280 of 305 km/u mogelijk (standaard elektronisch begrensd op 250 km/u). Desondanks blijft het verbruik relatief bescheiden: 9,5 l/100 km (CO2: 221 g/km), mede dankzij de Cylinder on Demand-technologie, die bij lage motorbelasting vier cilinders uitschakelt. De V8 functioneert dan als een efficiënte viercilinder.

Standaard: pure dynamiek en meer
De RS 7 heeft standaard quattro vierwielaandrijving en adaptieve luchtvering inclusief adaptieve demping. Via Audi drive select kan de bestuurder voor elke rit de gewenste ‘set-up’ kiezen. Optioneel is het nog sportiever afgestemde RS-onderstel met stalen veren en Dynamic Ride Control leverbaar. Ook dynamic steering met variabele overbrengingsverhouding van de stuurinrichting is beschikbaar, evenals keramische remschijven.

Het interieur is typisch RS met sportstoelen en overwegend zwarte afwerking. MMI navigatie plus met MMI Touch maakt nu gebruik van de nieuwste generatie van Audi’s modulaire infotainmentplatform. De grafische processor van Nvidia zorgt voor haarscherp beeld.

Ook als Pro Line plus
De vernieuwde Audi RS 7 Sportback is vanaf 21 november in Nederland bestelbaar, voor prijzen die beginnen bij € 158.550. Daarvoor krijgt de RS 7 Sportback, naast de bekende RS-designfeatures voor het exterieur en interieur, standaard bijvoorbeeld 21 inch lichtmetalen velgen, Bose Surround Sound, MMI navigatie plus, elektrisch verstelbare supersportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en leder/alcantara bekleding, LED-koplampen, Audi drive select en RS adaptive air suspension.

De vernieuwde Audi RS 7 Sportback is er tevens als Pro Line plus-uitvoering, met Corner view (camera’s rondom), Audi active lane assist, servosluiting voor de portieren die de portieren na het sluiten automatisch aantrekt, dynamic steering, een comfortsleutel (keyless entry), snelheidslimietherkenning, quattro met sportdifferentieel en Audi Connect met phone box (koppeling aan autoantenne).

Geef een antwoord