Audi

Audi showauto op LA Auto Show markeert start nieuw designtijdperk

Das Audi-Showcar fuer Los Angeles ? Aufbruch in eine neue Design-AeraAudi staat aan de vooravond van een nieuw designtijdperk. Op de LA Auto Show, die op 19 november zijn deuren opent, presenteert het merk met de vier ringen de eerste showauto die de signatuur van Audi’s nieuwe Head of Design, Marc Lichte, draagt.

Voor Marc Lichte (45), die in februari van dit jaar tot Head of Audi Design werd benoemd, dienden de merkwaarden van Audi – sportiviteit, een lichtgewicht design en quattro-aandrijving – een prominente rol in het design van toekomstige modellen te krijgen. In een nieuwe designstudie waaruit volop emotie spreekt, zet Marc Lichte de technische competentie en compromisloze productkwaliteit van Audi extra kracht bij. Waarbij het design een nog sterkere expressie van progressieve technologie vormt.

De conceptauto op de Los Angeles Auto Show markeert een nieuw tijdperk voor Audi Design, zowel op het gebied van exterieur- als interieurstyling.

Marc Lichte werd op 9 augustus 1969 geboren in Arnsberg, gelegen in het Duitse Sauerland. Hij begon zijn carrière in 1996 bij Volkswagen AG, terwijl hij op dat moment nog Transportdesign studeerde aan de universiteit van Pforzheim.
Nadat hij bij de onderneming in dienst trad, werkte hij eerst als exterieurdesigner alvorens hij in 2006 werd benoemd tot hoofd van de exterieurdesignstudio. Bij Volkswagen was Marc Lichte ondermeer betrokken bij productiemodellen als de Golf 5, 6 en 7, de Passat 6, 7 en 8, en de Touareg en Phaeton.                    

Geef een antwoord