Nissan

Ruim, stijlvol en vol technologie: de nieuwe Nissan Pulsar, verrassing in het C-segment

122963_6_11Nissans passie voor innovatie en technologie heeft de afgelopen zeven jaar de markt voor gezinsauto’s getransformeerd. Met dezelfde benadering en creativiteit die Nissan heeft gebruikt voor de Crossovers, breidt het zijn gamma nu uit met een uitdagende hatchback: de Nissan Pulsar.

Met een combinatie van gedurfd design, technische innovaties en een toonaangevend ruim interieur voegt de Nissan Pulsar een nieuwe dimensie toe aan het C-segment. Natuurlijk met de bekende Nissan-kwaliteit in een stijlvolle, nieuwe verpakking.

Met de introductie van de Pulsar biedt Nissan intelligent design en technische innovatie voor een zo breed mogelijk publiek: van berijders van auto’s uit het D-segment die liever kiezen voor een kleinere auto, tot gezinnen die het B-segment zijn ontgroeid. De Pulsar toont de vooruitstrevendheid van Nissan op gebied van design en techniek. Met de Pulsar biedt Nissan een premium auto en een premium rijervaring, zonder dat de berijder daarvoor de hoofdprijs moet betalen.

De Pulsar is direct als Nissan herkenbaar dankzij de ‘V-motion’-grille, de kenmerkende boemerang-vormige koplampen en stoere, gespierde lijnen. De auto is ontworpen en ontwikkeld voor Europa en wordt gebouwd in Nissans fabriek in Barcelona.

Gezegend met hetzelfde design-DNA dat de QASHQAI en X-TRAIL hun krachtige uitstraling geeft, combineert de Pulsar sterke lijnen met onberispelijke detaillering, elegantie en sportiviteit. Net als zijn Crossover-familie is de Nissan Pulsar voorzien van relatief grote wielen, een aflopende taillelijn en vloeiende vormen. Deze aanpak hebben de Nissan-ingenieurs doorgevoerd in het interieur, met hoogwaardige materialen, een heldere vormgeving en veel technologische hoogstandjes.

Dankzij de langste wielbasis in de klasse (2.700 mm) en slim design, biedt de Pulsar aanzienlijk meer beenruimte achterin en meer schouderruimte dan zijn concurrenten. Met 692 mm beenruimte heeft de Pulsar meer knieruimte achterin dan de gemiddelde auto in het D-segment.

Zoals Nissan-rijders gewend zijn, biedt de Pulsar vele extra’s die normaal alleen in premium en nog luxere auto’s zitten. Zoals het door Nissan ontworpen Safety Shield-systeem met Moving Object Detection, Lane Departure Warning en Blind Spot Warning. Nissans revolutionaire Around View Monitor is een primeur in dit segment, net als het nieuwste NissanConnect-systeem, dat een vlekkeloze integratie met smartphones en satellietnavigatiefuncties garandeert.

Nissan brengt de Pulsar uit in twee motorversies: een versie met de zeer geavanceerde 1,2-liter DIG-T benzinemotor en een versie met de 1,5-liter dCi dieselmotor. Beide leveren uitzonderlijke prestaties, zijn zuinig en verfijnd en voorzien van een groot aantal brandstofbesparende technieken waarmee rijders verder komen met minder.

De Nissan Pulsar komt in vier uitvoeringen: Visia, Acenta, Connect Edition en Tekna. Allemaal bieden een uitzonderlijk hoog uitrustingsniveau, met airconditioning, geavanceerde 5-inch Drive-Assist Display en elektrisch bedienbare zijruiten. Alle versies zijn bovendien uitgerust met het Tyre Pressure Monitoring System, zes airbags en een Stop & Start-systeem. Verder is speciaal voor de zakelijk rijder de Business Edition beschikbaar.

Geef een reactie