Nissan

Jordi Vila benoemd tot Managing Director Nissan Nederland

Jordi Vila Managing director Nissan NederlandJordi Vila is per 1 juli 2014 benoemd tot Managing Director bij Nissan Nederland. Hij neemt de taken over van Robert Lujan die zijn carrière voorzet als Division General Manager Global EV Operations bij Nissan Motor Company.

Jordi Vila (Barcelona, 1963) is afkomstig van Nissan Europe. De laatste drie jaar bekleedde hij de functie van General Manager Corporate Sales Fleet & LCV. Hij verruilt nu deze functie voor een nieuwe uitdaging in Nederland. 

De kersverse Managing Director van Nissan Nederland is enthousiast over zijn aanstelling: ‘Er liggen voor ons heel veel kansen. Nederland geldt als een van de belangrijkste markten voor de Nissan LEAF en de nieuwe e-NV200, de eerste volledig elektrische bestelauto. Tevens zijn de nieuwe Nissan QASHQAI, X-TRAIL en JUKE ijzersterke troeven in het populaire Crossover-segment. Eind dit jaar maken we met de Nissan Pulsar onze comeback in het C-segment. Mijn doel is om Nissan Nederland verder te helpen om de positie van grootste Aziatische automerk te heroveren’, zegt Vila. 

Jordi Vila is sinds 1989 werkzaam bij Nissan in Europa. Gedurende zijn carrière bekleedde hij diverse managementfuncties bij onder meer Nissan Europe SAS, Nissan Italia en Nissan Motor Iberica S.A. In de afgelopen 25 jaar fungeerde hij onder meer als General Manager Sales Operations en General Manager Customer Quality & Dealer Network Development.

Geef een antwoord