Ford

Ford introduceert de nieuwe C-MAX en Grand C-MAX

Ford_C-MAX_2Ford Motor Company presenteertd afgelopen week de nieuwe C-MAX en Grand C-MAX, met een stijlvol design, een prachtig ontworpen interieur met meer opbergmogelijkheden, een veel lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot.

De 5-zits C-MAX en de 7-zits Grand C-MAX bieden een superieur comfort en zijn vanaf begin 2015 verkrijgbaar in heel Europa. De modellen zijn voorzien van geavanceerde technologieën, zoals SYNC 2, het spraakgestuurde connectiviteitssysteem van Ford.

De C-MAX-serie is voor het eerst leverbaar met de nieuwe 1,5-liter EcoBoost-benzinemotor van Ford en de 1,5-liter TDCi ECOnetic-dieselmotor met een vermogen van 105 pk en een CO2-uitstoot van 99 g/km in de 5-zits C-MAX.*

“De C-MAX-serie biedt als vanouds een uitstekende balans tussen een laag brandstofverbruik, een responsieve en sportieve handling en een flexibel, ruim interieur”, zegt Stephen Odell, Executive Vice President van Ford voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Alle aandrijvingen profiteren van de verlaagde CO2-uitstoot, zonder dat dit ten koste gaat van de geweldige rijdynamiek.”

“De nieuwe C-MAX-serie van Ford heeft een verfijndheid die vaak alleen is voorbehouden aan grotere en duurdere auto’s. Zo is het uniek voor deze klasse dat de automatische achterklep kan worden geopend én gesloten met een subtiele voetbeweging.”

Ford introduceerde de C-MAX in 2003. Sindsdien zijn er in Europa 1,2 miljoen van verkocht.** Tot dusver is 12% van alle MAV’s die dit jaar in Europa zijn verkocht een C-MAX van de derde generatie.**

Flexibel, comfortabel, sportief en stijlvol
Ook de nieuwste generatie is leverbaar als 5-zits C-MAX en 7-zits Grand C MAX. Dit laatste model is voorzien van de innovatieve dubbele schuifdeur en het ‘walk-through’-stoelsysteem dat zorgt voor meer gemak, ruimte en flexibiliteit.

De C-MAX-serie heeft een nieuw ontwerp op basis van de wereldwijde ‘One Ford’-filosofie en is verkrijgbaar in de nieuwe kleuren Red Rush en de stijlvolle bruingrijze tint Caribou. De dynamische vormgeving voorziet in een elegantere voorkant met de markante omgekeerde trapeziumvorm van Ford. De ruitensproeiers zijn verborgen onder de voorruit, wat bijdraagt aan de strakkere look van de vernieuwde motorkap.

De slankere, minder hoekige koplampen en de rechthoekige, langwerpige mistlampen geven beide uitvoeringen een meer expressief front. De achterklep bestaat uit één stuk en heeft een gladdere en stijlvollere vormgeving. Door de geavanceerde lasersoldeertechniek kunnen de dunne metalen platen steviger en minder zichtbaar aan elkaar worden gelast. Het compacte ontwerp van de achterlichten maakt de moderne look helemaal af.

De nieuwe interieurs van de Ford C-MAX en de Grand C-MAX zijn aangepast op basis van klantsuggesties, zoals eerder gebeurde met de nieuwe Focus. De intuïtievere indeling heeft minder knoppen en schakelaars, en de nieuwe zwarte satijnen sierrand en verchroomde details dragen bij tot een rustigere, modernere uitstraling. Bovendien zijn de functies eenvoudiger te gebruiken. Zo wordt de airconditioning nu bediend met gemakkelijker te herkennen en onderscheiden knoppen.

De nieuwe middenconsole biedt meer ruimte en is voorzien een schuifbare, ingebouwde armsteun. De nieuwe, afstelbare console is geschikt voor verschillende soorten flessen en bekers en kan tegelijkertijd een literfles water en een beker van 0,4 liter herbergen. Verder zijn de spullen in het handschoenenkastje nu gemakkelijker te bereiken. De diepere opbergruimte bovenin verhoogt de opslagcapaciteit op het dashboard aanzienlijk. Deze is ook voorzien van een nieuwe USB-aansluiting, zodat mobiele apparaten kunnen worden geïntegreerd en opgeladen.

NVH is verder beperkt doordat de zijruiten dikker en de afsluitingen rond de achterklep en de achteruitkijkspiegel absorberender zijn. Het hitteschild van het motorcompartiment is opgevuld met geluiddempend materiaal, waardoor de aandrijving minder hoorbaar is. De dieseluitvoeringen zijn daarnaast uitgerust met extra akoestische afsluitingen voor nog minder geluidsoverlast.

Onder de motorkap zorgt het vernieuwde dual-mass vliegwiel ervoor dat de auto minder trilt als de motor wordt belast, terwijl de nieuwe motorophangpunten een meer verfijnde Auto Start-Stop-werking mogelijk maken. De sterkere lichtmetalen velgen zorgen voor minder geluid en trillingen.

Gevarendetectie
De nieuwe C-MAX-serie is voorzien van geavanceerde Ford-technologieën waarmee bestuurders het risico op incidenten, zoals schade tijdens het parkeren of botsingen bij hogere snelheden, kunnen voorkomen of beperken.

Met het Active Park Assist van Ford kunnen bestuurders fileparkeerplekken vinden die groot genoeg zijn, en nadat de bestuurder op een knop heeft gedrukt, stuurt het systeem de auto in de parkeerruimte terwijl de bestuurder het gaspedaal en de rem bedient. De C MAX en de Grand C-MAX bieden ook de mogelijkheid voor haaks inparkeren dankzij twee nieuwe ultrasonische sensoren aan de achterzijde van de auto. Het systeem ondersteunt bestuurders bij het achteruit inparkeren in parkeerplaatsen naast andere auto’s.

Daarnaast bieden de extra sensoren nog twee technologieën die bestuurders helpen bij het uitrijden uit parkeerplaatsen:
• Cross Traffic Alert waarschuwt bestuurders voor naderende auto’s bij het achteruitrijden vanaf een parkeerplaats. Dit systeem, dat werkt met een radar met een bereik tot 40 meter, geeft drie verschillende waarschuwingssignalen af wanneer het een naderende auto detecteert.
• Park-Out Assist helpt bestuurders bij het wegrijden vanuit een parallelle parkeerplaats bij fileparkeren. Nadat de bestuurder met de richtingaanwijzer de linker- of rechterkant heeft gekozen, neemt het systeem de besturing over terwijl de bestuurder het gaspedaal en de rem bedient.

Ford heeft tevens het botsingsvermijdingssysteem Active City Stop verbeterd, dat de sensoren aan de voorzijde van de auto gebruikt om stilstaande objecten op de voorliggende weg te detecteren en de remmen voorbereidt als de auto een object te snel nadert. Als de bestuurder dan nog niet reageert, reduceert het systeem het motorkoppel en worden de remmen automatisch geactiveerd om zo de gevolgen van botsingen te beperken. De nieuwe C-MAX beschikt over de nieuwste versie, dat nu werkt bij snelheden van 30 km/u t/m 50 km/u.

Bij bewegende objecten werkt het Active Braking-systeem op een vergelijkbare manier als Active City Stop, maar dan bij een voertuigsnelheid van 8 km/u tot 180 km/u. Het systeem ondersteunt bestuurders bij hogere snelheden (bijvoorbeeld op de snelweg) door waarschuwingen te genereren en zo nodig te remmen.

De nieuwe Adaptive Cruise Control-technologie stelt Ford C-MAX-bestuurders in staat om op een vaste afstand ten opzichte van de voorligger te blijven rijden, zelfs wanneer die auto langzamer rijdt. Voor wanneer Adaptive Cruise Control niet actief is, kunnen bestuurders met het Distance Alert-systeem een voorkeursafstand instellen die ze ten opzichte van de voorligger willen aanhouden. Als voorliggers te dichtbij komen, genereert het systeem een driefasenwaarschuwing (van groen naar geel naar rood) op het instrumentenpaneel.

Betere connectiviteit dankzij SYNC 2
De nieuwe C-MAX-serie van Ford beschikt over het spraakgestuurde connectiviteitssysteem SYNC 2 met een 8-inch kleurenaanraakscherm met een hoge resolutie en geavanceerde spraaksturing voor eenvoudiger toegang tot audio, navigatie, klimaatbeheersing en functies van verbonden mobiele telefoons.

Daarnaast wordt het navigatiesysteem van SYNC 2 ondersteund door de kaartendienst HERE en beschikt het systeem over een split-screendisplay met gedetailleerde snijpunten, hardop uitgesproken straatnamen, weergaven met 3D-snelwegverbindingen en grensmarkeringen, alsmede de Michelin-reisgids.

Met behulp van SYNC 2 kunnen bestuurders eenvoudigere “one-shot”-navigatiebestemmingen opgeven en het systeem vragen een favoriete artiest “af te spelen”. Als u simpelweg op de spraakbesturingsknop drukt en “Ik heb honger” zegt, wordt er een lijst met restaurants in de buurt weergegeven waarvan u de routes kunt opvragen.

“We hebben SYNC 2 zo ontwikkeld dat de bestuurder het systeem gemakkelijk en intuïtief kan gebruiken. Het schakelt naadloos tussen het aanraakscherm en spraakopdrachten”, aldus Christof Kellerwessel, chief engineer van Electronic and Electrical Systems Engineering bij Ford Europa. “Bestuurders kunnen met hun stem meer systemen bedienen dan ooit tevoren, met hun ogen op de weg en de handen aan het stuur.”

De nieuwe C-MAX is ook verkrijgbaar met een ultramodern geluidssysteem met 10 Sony-luidsprekers, waaronder een subwoofer die lage audiofrequenties (of bas) weergeeft voor een rijker en dieper geluid.

Krachtig, efficiënt en dynamisch
De nieuwe C-MAX en Grand C-MAX hebben een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot. Voor het eerst zijn alle EcoBoost-benzinemotoren en de 2,0-liter TDCi-dieselmotoren standaard uitgerust met de Auto-Start-Stop-technologie van Ford. De CO2-uitstoot van het meest verbeterde model ligt naar verwachting maar liefst 20% lager.

De aandrijving van de nieuwe C-MAX-serie is uitgebreid met de nieuwe, zuinige 1,5-liter EcoBoost-benzinemotor van Ford met een vermogen van 150 pk of 182 pk, en het model is tevens verkrijgbaar met de nieuwe 1,5-liter TDCi-dieselmotor met een vermogen van 95 pk of 120 pk en een nieuwe ECOnetic-versie met een CO2-uitstoot van naar verwachting 99 g/km voor de 5-zits C-MAX. De C-MAX-serie blijft tevens verkrijgbaar met een 100 pk- en 125 pk-uitvoering van de veelvuldig bekroonde 1,0-liter EcoBoost-benzinemotor.

In de eerste zeven maanden van 2014 was meer dan een kwart van de C-MAX-modellen die in Europa zijn verkocht** uitgerust met de 1,0-liter EcoBoost-motor, die in 2014 voor het derde achtereenvolgende jaar is uitgeroepen tot ‘International Engine of the Year’.

De nieuwe 1,5-liter dieselmotor met een vermogen van 120 pk levert naar verwachting een 6% lagere CO2–uitstoot ten opzichte van de huidige 1,6-liter dieselmotor, terwijl deze 5 pk meer vermogen levert. De aangepaste 2,0-liter dieselmotor heeft naar verwachting 20% minder uitstoot en levert 4% meer vermogen.

“De nieuwe 1,5-liter EcoBoost- en TDCi-motoren van Ford zijn belangrijke nieuwe aanvullingen op het assortiment aandrijvingen met revolutionaire verbeteringen wat betreft hogere vermogens en lager brandstofverbruik”, aldus Jim Baumbick, directeur van de wereldwijde C-Vehicle Line bij Ford. “Dankzij deze aandrijvingen zijn alle C-MAX-modellen tevens de eerste auto’s in dit segment die meteen al vanaf de introductie voldoen aan de meest recente Euro VI-emissierichtlijnen.”

Geavanceerde verlichting
De nieuwe C-MAX-serie is leverbaar met LED-dagverlichting, Bi-Xenon HID-koplampen en het Adaptive Front Lighting System van Ford, waarbij de hoek van de lichtbundel wordt afgestemd op een van zeven beschikbare instellingen, afhankelijk van de verkeers- en wegomstandigheden. Bij het nemen van bochten met lagere snelheden wordt er bijvoorbeeld een straal licht naar de zijkant van de weg geprojecteerd om zo de zichtbaarheid van fietsers en voetgangers te verbeteren. Ook bestuurders die bochten met een hogere snelheid nemen worden door het systeem ondersteund, doordat het licht verder in de bocht wordt geprojecteerd.

De nieuwe C-MAX en Grand C-MAX zijn nu voor de eerste keer voorzien van de MyKey-technologie van Ford, waarmee eigenaren een sleutel kunnen programmeren – gewoonlijk bedoeld voor jonge bestuurders – waarmee de topsnelheid en het maximumvolume van het audiosysteem kunnen worden beperkt of zelfs geheel worden uitgeschakeld als bestuurder en passagiers geen veiligheidsgordels dragen. Met behulp van dit systeem kan worden voorkomen dat de bestuurder veiligheidstechnologieën, zoals het tractieregelsysteem, deactiveert.

“De C-MAX en de Grand C-MAX zorgen voor een relaxtere rij-ervaring dankzij verbeteringen in het chassis en het interieur, maar ook dankzij de vele geavanceerde voorzieningen op het gebied van bestuurdersassistentie”, aldus Baumbick. “Doordat de bestuurder beter kan zien tijdens uitdagende omstandigheden, potentiële ongelukken kan detecteren en minder ervaren bestuurders veiliger kunnen rijden, kunnen mensen geruster en met minder stress in de auto zitten, of ze nu zelf achter het stuur zitten of niet.”

Highlights

  • Lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot; geavanceerde technologieën en slimme nieuwe opbergmogelijkheden voor succesvolle MPV´s van Ford
  • Stijlvol, gestroomlijnd design en prachtig ontworpen interieur
  • Nieuwe technologieën waaronder handsfree achterklep en geavanceerd parkeersysteem met mogelijkheid tot haaks inparkeren; vernieuwd botsingsvermijdingssysteem Active City Stop werkt tot snelheden van 50 km/u
  • Nieuwe aandrijvingen, waaronder de 1,5-liter EcoBoost-motor, de 1,5-liter TDCi-motor en voor het eerst in C-MAX 1,5-liter een ECOnetic-dieseluitvoering met 99 g/km CO2
  • Meer verfijning en een nog hogere rijkwaliteit

Geef een antwoord