Opel

Vijfde generatie Opel Corsa met nieuwe motoren en transmissi​es

01_Opel-Corsa02_Opel-CorsaMet ultramoderne motoren en nieuwe transmissies legt de nieuwe Opel Corsa de lat flink hoger in het B-segment. De nieuwe 1,0-liter driecilinder benzinemotor met turbo koppelt pittige prestaties aan een zeer gunstig brandstofverbruik. Speciaal voor de Nederlandse markt wordt gewerkt aan een zeer zuinige dieselmotor. De nieuwe Opel Corsa debuteert op de Autosalon van Parijs (4 t/m 19 oktober), waar Opel ook de prijzen voor de Nederlandse markt bekend zal maken.

De Opel Corsa van de vijfde generatie zal bij lancering in Nederland keuze bieden uit vier motorvarianten. De nieuwe 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo in de nieuwe Corsa is er met 66 kW (90 pk) en 85 kW (115 pk) vermogen. Beide versies leveren 170 Nm koppel vanaf 1.800 t/min. De driecilinder turbobenzinemotor met balansas is volledig van aluminium en voldoet aan de Euro 6-emissienorm. Een start-stopsysteem is standaard.
Het benzineaanbod wordt compleet gemaakt door de atmosferische 1,4-litermotor met 66 kW (90 pk) vermogen (CO2 uitstoot van 110 g/km). Deze motor is gekoppeld aan een nieuwe, geautomatiseerde zesversnellingsbak. Deze Easytronic 3.0-transmissie biedt door de geringe inwendige wrijving extra souplesse, adequate reacties op het gaspedaal en verbeterde efficiency.

Het motorenaanbod bij introductie wordt gecompleteerd door een geheel vernieuwde, handgeschakelde 1.3 CDTI dieselmotor met een vermogen van 70 kW (95 pk). Een turbo van de nieuwste generatie maakt soepel rijden en accelereren vanaf lage toerentallen mogelijk, bij minimale geluidsproductie. Een brandstofbesparend start-stopsysteem is standaard, wat resulteert in een gecombineerd brandstofverbruik van 3,2 liter per 100 km en een CO2 uitstoot van 85 g/km. Deze dieselmotor voldoet eveneens aan de Euro 6-norm.

Diesel speciaal voor Nederland
Speciaal voor de Nederlandse markt werkt Opel aan een nóg zuiniger dieselvariant die kort na marktintroductie van de nieuwe Corsa beschikbaar zou moeten komen. Met deze additionele dieselversie beoogt Opel op de Nederlandse markt in aanmerking te komen voor een bijtellingspercentage van 14%. Indien de Opel-engineers erin slagen de vereiste CO2 limiet te realiseren zal deze diesel in de eerste helft van volgend jaar op de Nederlandse markt komen.

Het hypermoderne karakter van de nieuwe Opel Corsa wordt benadrukt door het IntelliLink-infotainmentsysteem, met onder meer Bluetooth-connectiviteit, een usb-poort en stembediening. De nieuwe Corsa introduceert ook bi-xenon koplampen en een reeks rijhulpsystemen: een dodehoeksensor, Opel Eye met verkeersbordherkenning, een rijstrook- en grootlichtassistent en Forward Collision Warning. Andere voorzieningen zijn de parkeerhulp met automatische besturing, een achteruitrijcamera en Hillstart Assist. Voor de klanten die graag met de fiets achterop op reis gaan is er de ingebouwde FlexFix-fietsendrager.

Geef een antwoord