Algemeen

Recordaantal werelddebuten van voertuigen verwacht op de 2014 Los Angeles Autoshow

los angeles auto showDe Los Angeles Autoshow (LA Auto Show®), die bekend staat als de eerste grote jaarlijkse autoshow van het seizoen, heeft vandaag bekendgemaakt dat naar verwachting bijna 60 wereld- en Noord-Amerikaanse debuten van voertuigen onthuld zullen worden voor de media, analisten, leidinggevenden uit de automobielsector en lifestyle beïnvloeders uit de hele wereld tijdens de pers- en handelsdagen op 18 t/m 20 november 2014.

De debuten van dit jaar zullen productie- en conceptvoertuigen bieden die de almaar groeiende luxe, prestatie-, lage en zero-emissie categorieën vertegenwoordigen. De debuten variëren van vlaggenschip SUV’s en ultra luxe sedans, tot nieuwe compacte inzendingen en zero-emissie productie- en prototypedebuten. Onder de 25 wereldwijde premières gepland voor Los Angeles dit jaar zullen zich modellen bevinden van Acura, Audi, BMW, Chrysler, General Motors, Hyundai, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Scion, Toyota, Volvo en Volkswagen. Verschillende andere fabrikanten hebben plannen voor werelddebuten, maar moeten dit nog officieel in het openbaar aankondigen. De voertuigonthullingen worden vergezeld van belangrijke zakelijke mededelingen over alternatieve brandstofstrategieën, technologische partnerschappen en nieuwe productstrategieën.

Voorafgaand aan de voertuigdebuten van dit jaar en ter afsluiting van de Connected Car Expo-conferentiedag, worden geregistreerde deelnemers aan de pers- en handelsdagen uitgenodigd om het openingsfeest op de avond van dinsdag 18 november bij te wonen. De volgende ochtend zijn allen uitgenodigd voor de tweede jaarlijkse MPG Motoring Invitational op 19 november. De jaarlijkse viering met auto’s en koffie zal meer dan 60 iconen uit de automobielsector, verzamelaars en beroemdheden tonen naast hun gewaardeerde attracties, zodat pers en handelaars deze kunnen experimenteren voorafgaand aan de eerste onthulling.

Voor het tweede opeenvolgende jaar zal de Connected Car Expo (CCE) van de LA Autoshow plaatsvinden in samenwerking met de pers- en handelsdagen. De driedaagse expo en eendaagse conferentie (op dinsdag 18 november), onder leiding van een nieuwe adviesraad en conferentiedirecteur Andy Gryc, zullen zich richten op de aankondiging en tentoonstelling van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en connectiviteit. Continental, Garmin, Ford en Volvo bevinden zich onder de verscheidene nieuwkomers op de expovloer, en sluiten zich daarmee aan bij OnStar, Hertz NeverLost en Verizon Telematics. Ook nieuw op de CCE dit jaar is de Connected City Summit op 20 november, een bijeenkomst van magistraten en grootheden om te spreken over de wijze waarop technologie alles in een moderne stad verandert – variërend van het vervoer, tot en met de infrastructuur en de veiligheid.

“De LA Autoshow is het begin van het komende autoshowseizoen waar de media en leidinggevenden bijeen kunnen komen om de nieuwste aanbiedingen van de auto-industrie te zien,” aldus Lisa Kaz, President van de LA Autoshow. “Los Angeles is de plek waar ‘wat morgen in petto heeft altijd eerst komt,’ en we willen dat de deelnemers van dit jaar weggaan met het gevoel dat ze de toekomst van de transporttechnologie en -prestaties hebben gezien.”

Geef een antwoord