Uber
Algemeen

Leer alles over Uber

Het is wellicht het meest besproken servicebedrijf op automobielgebied: Uber. In Nederland is Uber een hekel punt net als in Duitsland, Spanje, Taiwan, Zuid Korea en Thailand. In Nederland is Uber op het moment slechts op kleine schaal aanwezig in Amsterdam, maar in veel landen is Uber een groot succes dus de mogelijkheid bestaat alsnog dat Uber de slag in Nederland alsnog gaat winnen. Ooit…

Wat weten we eigenlijk van het bedrijf, dat in 2009 door Oscar Salazar, Garrett Camp en Travis Kalanick is opgezet? Onderstaande inforgram bevat alle informatie over Uber die je maar kan bedenken. Wil je ergens verder op ingaan qua lezen, dan staat er helemaal onderaan een bronvermelding, zodat je je helemaal kan inlezen in Uber.

Wist jij namelijk dat Uber naast Uber ook UberPOOL, UberKITTEN, UberFRESCH en bijvoorbeeld de exclusievere UBERchopper heeft? En dat het bedrijf meer dan 4 miljard dollar kwijt zou zijn als ze alle Uber-chauffeurs in dienst zou moeten nemen? Of dat Uber dagelijks zo’n 2 miljoen ritjes maakt, waarvan een miljoen in China! en ongeveer 100.000 in New York alleen al! Dat zijn er wel een boel meer dan de in totaal 140 miljoen ritjes die er in 2014 met Uber werden gemaakt. Zo zie je, Uber is het bedrijf dat het meest expandeert op het gebied van autoservice.

f2c0214e33a04ed0848d81224fbccc71

Geef een reactie