Nissan

Belangrijke onderscheiding voor Nissan Safety Shield

Nissans reeks veiligheidssystemen met de naam Safety Shield heeft de veiligheidscategorie gewonnen in de verkiezing die Auto Express elk jaar organiseert. De juryleden van het grootste autoweekblad van Groot-Brittannië waren onder de indruk van de uitgebreide bescherming die Nissans Safety Shield de inzittenden van de auto biedt. Ze prezen de manier waarop Nissan premium veiligheidstechniek voor een breed publiek beschikbaar maakt.

La Voiture nissan safety shield

Nissans innovatieve Safety Shield – leverbaar in de NOTE, de JUKE, de QASHQAI, de X-TRAIL én in de Pulsar die binnenkort verschijnt – omvat tot wel zeven uiteenlopende hulpsystemen. Samen vormen die de nieuwe maatstaf op het gebied van technologie die ongevallen helpt voorkomen en die kopers van ‘gewone’ auto’s voor alledag helpt beschermen. Het gaat hier om Driver Attention Alert, Traffic Sign Recognition, Forward Emergency Braking, Lane Departure Warning, Blind Spot Warning, Moving Object Detection en High Beam Assist.

Zekerheid
Tijdens de uitreiking van de onderscheiding zei Steve Fowler, hoofdredacteur van Auto Express: ‘De technologie van Nissans Safety Shield geeft autokopers een grote dosis extra zekerheid. Systemen die tot voor kort waren voorbehouden aan kopers van veel duurdere auto’s zijn dankzij Nissans Safety Shield nu ook beschikbaar in betaalbare modellen.’

Beste Crossover
De nieuwe Nissan QASHQAI werd door Auto Express verkozen tot beste Crossover. De jury prees de QASHQAI voor zijn algehele kwaliteit, de lange lijst geavanceerde technologieën en de veiligheidssystemen van Nissans Safety Shield.
Andy Palmer, Chief Planning Officer van Nissan, zei: ‘Nissan heeft een goede reputatie op het gebied van het bereikbaarder maken van geavanceerde technologie: het introduceren van systemen uit het premiumsegment in modellen die voor een veel grotere doelgroep betaalbaar zijn. Wij vinden dan ook dat dit in het bijzonder op het gebied van de veiligheid heel belangrijk is. Het is geweldig dat Auto Express onze inzet op dat gebied nu heeft beloond. Het Safety Shield vormt een belangrijke stap op weg naar Nissans doelstelling om er met behulp van technologie voor te zorgen dat niemand meer om het leven komt in het verkeer.’

Geef een reactie