Volvo

IntelliSaf​e met innovatiev​e Park Assist Pilot: Parkeren met Volvo XC90 veiliger én eenvoudige​r

volvo intelli safe 2Parkeren is nog nooit zo veilig en eenvoudig geweest dankzij de geoptimaliseerde Park Assist Pilot met automatische parkeerfunctie. Het systeem toont zelfs het bovenaanzicht met 360-gradenbeeld van de XC90 op het beeldscherm. Hiermee voldoet Volvo met het IntelliSafe programma aan de hoge verwachtingen van moderne automobilisten op het gebied van innovatieve technologie en slimme functionaliteit.

“Diverse onderzoeken tonen aan dat twee derde van de automobilisten zich ongemakkelijk voelt in krappe parkeersituaties. Dankzij innovatieve voorzieningen als de verbeterde Park Assist Pilot en de Visual Park Assist met 360 graden ‘helicopterview’ is parkeren en manoeuvreren veiliger en eenvoudiger dan ooit”, zegt Peter Mertens, Senior Vice President Research and Development bij Volvo Car Group.

De verder geoptimaliseerde Park Assist Pilot kan niet alleen automatisch fileparkeren (zowel in- als uitrijden), maar de auto ook automatisch achteruit in een vak parkeren. Het systeem neemt dan het stuurwiel geheel over. De bestuurder hoeft alleen de snelheid van de auto te regelen.

volvo intelli safeUltrasonische sensoren
De Park Assist Pilot maakt gebruik van twaalf geavanceerde, ultrasonische sensoren rond de auto. Als de bestuurder het automatische fileparkeersysteem inschakelt, worden parkeervakken gescand op geschiktheid. Als de sensoren een parkeervak van slechts 1,2 keer de lengte van de XC90 detecteren, klinkt een signaal en verschijnt er een bericht op het beeldscherm. Bij achteruit inparkeren moet het parkeervak minimaal een meter breder zijn dan de XC90. Via de informatie op het beeldscherm wordt de bestuurder begeleid totdat de auto is geparkeerd.

Bovenaanzicht van de auto
De nieuwe Volvo XC90 is ook uitgerust met een speciale 360 graden parkeerhulpcamera die het bovenaanzicht van de auto op beeldscherm toont. Het 360-gradenbeeld met ‘helicopterview’ wordt gecreëerd met behulp van vier onzichtbare camera’s aan de voor- en achterzijde en onder de buitenspiegels. Het is ook mogelijk het zicht van de afzonderlijke camera’s in beeld te brengen.

volvo intelli safe 3”Het 360-gradenbeeld is bijzonder handig in onoverzichtelijke situaties, bijvoorbeeld als obstakels zich dicht langs de auto bevinden en tijdens manoeuvreren in krappe ruimtes. Het bovenaanzicht functioneert ook als ideale parkeerhulpcamera als je de auto keurig binnen de lijnen van het vak wilt parkeren”, aldus Peter Mertens.

Cross Traffic Alert
Tot de baanbrekende voorzieningen van IntelliSafe behoort ook Cross Traffic Alert, die de bestuurder assisteert tijdens achteruitrijden uit een parkeervak. Het systeem waarschuwt voor kruisend verkeer, fietsers en voetgangers en heeft een bereik van maximaal dertig meter aan beide kanten. Als de bestuurder uit het parkeervak wil rijden terwijl een voertuig nadert, klinkt een geluidssignaal en verschijnt een waarschuwing op het centrale beeldscherm.

Geef een antwoord