Volvo

Volvo`s autopilot maakt eerste kilometers

volvo autodriveHet baanbrekende ‘Drive Me’ project van Volvo Car Group is succesvol van start gegaan. De 100 zelfrijdende Volvo`s begeven zich inmiddels op de openbare weg van Gotenburg in alledaagse rijomstandigeheden. De testauto`s rijden rond met vooruitstrevende technologie ‘Autopilot’ en presteren uitstekend. “De testauto`s zijn in staat om volledig zelfstandig binnen de rijbaan te blijven, snelheid aan te passen en in te voegen in het verkeer. Dit is een belangrijke stap richting ons doel om de ‘Drive Me’ auto`s de hele testroute autonoom af te laten leggen. De technologie, genaamd ‘autopilot’, stelt de bestuurder in staat om het rijden volledig aan het voertuig over te laten. De auto neemt alle rijfunctionaliteiten vervolgens over,” zegt Erik Coulingh, Technical Specialist bij Volvo Car Group.

Het ‘Drive Me’ project is uniek omdat het alle belangrijk spelers betrekt: wetgevers, transportautoriteiten, een grote stad, een voertuigproducent en klanten. De klanten rijden met de 100 testauto`s op ongeveer 50 kilometer aan geselecteerde wegen in en rondom Gotenburg. Deze wegen zijn typische forensen aderen met snelwegen en langzaam rijdend en stilstaand verkeer.

“Dat de geboortestad van Volvo Cars het eerste real-life arena is voor `s werelds eerste zelfrijdende auto`s, toont ons technisch leiderschap en de toewijding van Zweden om de integratie van zelfrijdende auto`s aan te voeren,” zegt Erik Coelingh.

Gedeeld initiatief
‘Drive Me’ is een gezamenlijk initiatief van Volvo Car Group, de Zweedse vervoersbeheerder, het Zweedse transport agentschap, Lindholmen Science Park en de gemeente Gotenburg. Ook de Zweedse overheid ondersteunt het project.

“Deze publieke pilot levert ons belangrijke inzichten in de maatschappelijke voordelen van autonoom rijdende auto`s als natuurlijk onderdeel van het verkeer. Onze intelligente auto`s zijn een belangrijk onderdeel van de oplossing, maar een grote maatschappelijke benadering is essentieel in het aanbieden van duurzaam personenvervoer in de toekomst. Deze unieke cross-functionele co-operatie is de sleutel tot een succesvolle implementatie van zelfrijdende auto`s,” zegt Erik Coelingh.

Geef een antwoord