Bentley

Sterke verkoopprestaties Bentley in eerste helft 2014

BentleyVoor Bentley Motors gaat 2014 waarschijnlijk opnieuw een recordjaar worden. In de eerste helft van dit jaar steeg het aantal afgeleverde auto’s met 23% tot 5.254 exemplaren, in vergelijking met de eerste zes maanden van vorig jaar. In alle regio’s noteerde Bentley een sterke groei, met hoofdrollen voor China (+61%) en het Midden-Oosten (+27%). Een belangrijke drijfveer achter de verkoopsuccessen was de introductie van nieuwe modellen als de Continental GT V8 S coupé & convertible en de Flying Spur & Flying Spur V8.

Noord- en Zuid-Amerika blijft Bentley’s belangrijkste markt met 1.388 verkochte auto’s, een toename van 8% vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden. Daarnaast stuwden de Flying Spur en Flying Spur V8 de verkopen in China naar een groei van 61%, tot 1.318 Bentleys in de eerste zes maanden van dit jaar. Sterke verkoopprestaties in Duitsland resulteerden in een toename van 11% in de Europese verkopen, tot 825 auto’s.

In het Verenigd Koninkrijk zelf verkocht het Britse merk 713 auto’s in de eerste helft van 2014. Met 537 verkochte auto’s en een verkoopstijging van 27% behoort het Midden-Oosten nu tevens tot één van de belangrijkste markten voor Bentley Motors.

Geef een reactie