Ford

Ford introduceert stijlvolle, ruime en geavanceerde Edge

New_Ford_Edge_Titanium_01Ford Motor Company introduceert de nieuwe Edge, een geavanceerde en hoogwaardige SUV die in 2015 op de Europese markt komt. De Edge is uitgerust met de nieuwste technologieën en is het derde model binnen het Europese SUV-aanbod van Ford, dat ook bestaat uit de middelgrote Kuga SUV en de compacte EcoSport SUV. “We breiden ons One Ford-assortiment in Europa verder uit. Dit jaar hebben we al de EcoSport geïntroduceerd, en de nieuwe Mondeo en de Focus komen eraan,” aldus Stephen Odell, president voor Ford Europa, Midden-Oosten en Afrika. “Volgend jaar introduceren wij voor het eerst in Europa niet alleen de gloednieuwe Edge en een nieuwe Mustang, maar ook onze Vignale serie.”

New_Ford_Edge_Sport_02De Ford Edge is in 2007 in Noord-Amerika geïntroduceerd, en heeft eraan bijgedragen dat de sector zijn definitie van een traditionele SUV heeft herzien; het “crossover SUV” segment is ontstaan. Tegenwoordig valt de Edge, met een recordverkoop in 2013, niet meer weg te denken uit de lijst met goed verkopende modellen in dit segment. Momenteel wordt de Edge ook verkocht in een select aantal markten in Zuid-Amerika, Rusland en Oost-Azië, waaronder China.

New_Ford_Edge_Titanium_06Met de Edge betreedt Ford in Europa een nieuw segment waarin deze SUV zich onderscheidt als het geraffineerde en technologisch geavanceerde alternatief. De nieuwe vierdeurs Edge biedt plaats aan vijf inzittenden en verschaft het rijplezier dat Ford eigen is. Deze nieuwe Edge verschijnt begin 2015 op de markt in Noord-Amerika, en later dat jaar in Europa, Zuid-Amerika en Azië/Pacific.

New_Ford_Edge_Titanium_10“De Edge biedt meer passagiersruimte dan grote concurrerende SUV’s die een stuk duurder zijn. “De styling en de reeks technologieën voor comfort, gebruiksgemak en veiligheid maken de Edge tot een auto die de topmodellen in de Europese markt evenaart,” zegt Roelant de Waard, vice-president Marketing, Sales & Service bij Ford Europa.

GNew_Ford_Edge_Sport_01eavanceerde technologie
De Edge is uitgerust met Adaptive Steering, waardoor de auto makkelijker manoeuvreerbaar is en meer rijcomfort biedt. De Edge biedt daarnaast twee andere nieuwe technologieën: Active Noise Cancellation en Front Split View Camera.

Adaptive Steering zorgt ervoor dat de verhouding stuuroverbrenging en de rijsnelheid voortdurend wordt aangepast. Dit biedt onder alle omstandigheden een optimale stuurrespons. Bij een lagere snelheid, zoals tijdens het inparkeren of het manoeuvreren in een beperkte ruimte, zorgt het nieuwe systeem voor meer wendbaarheid en gemak bij het keren. Dankzij deze technologie reageert de auto bij hoge snelheden nog nauwkeuriger op het stuurgedrag van de bestuurder.

New_Ford_Edge_Titanium_08Ford Active Noise Cancellation maakt gebruik van drie microfoons die in de cabine zijn geïnstalleerd. Het systeem genereert tegengestelde geluidsgolven die door middel van het audiosysteem worden gericht en zorgt voor een algehele verbetering van het motorgeluid en de ambiance van de cabine. Het Front Split View Camera-systeem maakt gebruik van een 180-graden camera aan de voorkant van de auto en biedt beter zicht bij minder overzichtelijke kruispunten en parkeerplekken. Verder zijn aan de flanken van de Edge speciale elementen aangebracht. Deze zorgen voor een “luchtscherm” dat bij hogere snelheid de aerodynamische eigenschappen versterkt.

New_Ford_Edge_Titanium_02De nieuwe Edge is tevens leverbaar met de volgende technologieën:
Handsfree achterklep
SYNC 2, het geavanceerde spraakgestuurde connectiviteitssysteem van Ford
Adaptive Cruise Control met Collision Mitigation en Forward Alert
Verbeterde Active Park Assist met Perpendicular Parking en Cross Traffic Alert
Opblaasbare veiligheidsgordels achter
Intelligent All Wheel Drive met Torque Vectoring Control en Curve Control
Active City Stop
Blind Spot Information System
Lane Keeping Aid
Traffic Sign Recognition
Stuurwielverwarming en voorstoelen met instelbare temperatuur

All-New 2015 Ford Edge Showcases Technology, Design and CraftsmaDynamisch design en hoogstaande kwaliteit en handling
Hoogstaande kwaliteit en visuele aantrekkelijkheid stonden centraal tijdens het ontwerpen van het interieur waarin de lijnen prachtig in elkaar overlopen. Het designteam had oog voor de kleinste details, bijvoorbeeld voor het samenkomen van de voorportieren en het dashboard.

Het stijlvolle exterieur van de Edge omvat een opvallende verchroomde grille, smalle, verzonken LED-koplampen en driedimensionale, bladvormige LED-achterlichten. De opvallende wielkasten bieden plaats aan 20″ lichtmetalen velgen.

All-New 2015 Ford Edge Showcases Technology, Design and CraftsmanshipDe geavanceerde carrosseriestructuur en wielophanging absorberen en maskeren de geluiden en oneffenheden van het wegoppervlak, zonder dat dit ten koste is gegaan van de handelbaarheid. Dit zorgt voor een rijervaring die volledig tegemoet komt aan de verwachtingen van de Europese bestuurders.

All-New 2015 Ford Edge Showcases Technology, Design and CraftsmaEen zelfdragende, onafhankelijke achterwielophanging waarborgt een hoge rijdynamiek. Extra sterk staal waarborgt een zeer solide carrosseriestructuur en levert een dynamische en responsieve handling op.

In Europa levert Ford de Edge met twee versies van de 2.0-liter Duratorq TDCi-dieselmotor:
– Een 180pk sterke versie met een koppel van 400 Nm, een verwachte CO2-uitstoot van 149 g/km en een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen
– Een 210pk sterke versie met een koppel van 450 Nm en een verwachte CO2-uitstoot van 159 g/km en een automatische PowerShift transmissie met zes versnellingen en schakelpaddles

New_Ford_Edge_Titanium_10Groei stimuleren
De nieuwe Edge completeert het ruime SUV aanbod van Ford in Europa dat voldoet aan de toenemende vraag vanuit dit snelst groeiende marktsegment. Uit gegevens van Ford blijkt dat in Europa het utility-segment in de periode 2008-2013 is gegroeid van 10 tot 21 procent. De verkoopcijfers van de nieuwe Kuga SUV, in 2012 geïntroduceerd, zijn in de eerste vijf maanden van 2014 met 38 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Daarnaast heeft Ford al 16.000 bestellingen binnen voor de nieuwe EcoSport SUV die recentelijk is geïntroduceerd.

“De nieuwe Ford Edge mag met recht technologisch geavanceerd genoemd worden en gaat de verwachtingen in dit groeisegment overtreffen. Samen met de Kuga en de nieuwe EcoSport vormt de Edge een complete SUV-reeks,” aldus De Waard. “Het is tijd voor een grotere, exclusievere SUV die ons Europese assortiment aanvoert.”

Geef een antwoord