Nissan

Nissan presenteert CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo

03_Goodwood_NC_2020_VGT_3Nissans visie op een toekomstige superauto wordt realiteit. Nissan presenteert op donderdag 26 juni a.s. om 13.00 uur op het Goodwood Festival of Speed een 1:1-model van de spectaculaire Nissan CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo. Dit oorspronkelijk virtuele studiemodel is ontworpen door jonge, talentvolle Nissan-designers en is vanaf juli te downloaden voor het computerspel Gran Turismo® 6 exclusief voor PlayStation® 3.

De Nissan CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo is het resultaat van een droomproject van jonge Nissan-designers, die de vrije hand kregen om de perfecte superauto te ontwerpen. Ontwerpteams van diverse autofabrikanten die in het computerspel Gran Turismo 6® voorkomen, waren door de makers van het spel benaderd om een visionaire droomauto te ontwerpen ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van de legendarische racegame.

01_Goodwood_NC_2020_VGT_1Het ontwerp van het designteam van Nissan Design Europe, gevestigd in Londen, maakte dermate veel indruk dat een team van technici uit Japan betrokken raakte en aanvullende input gaf ter verbetering van de aerodynamica. Het studiemodel is ontworpen vanaf een blanco vel papier en bezit designelementen van bestaande Nissan-performancemodellen. Dankzij het gebruik van de modernste, digitale ontwerptechnieken is de CONCEPT 2020 Vision Gran Turrismo de eerste Nissan waarvan het eerste fysieke studiemodel ook het te presenteren eindresultaat is.

De 2+2-sportauto brengt geavanceerde autosporttechniek naar de openbare weg. Door de nauwe samenwerking met ervaren technici uit Japan – om ervoor te zorgen dat de virtuele sportauto ook in werkelijkheid optimaal presteert – is de Nissan CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo niet alleen op basis van emotie ontworpen, maar ook met toepassing van Nissans kennis en ervaring op het gebied van aerodynamica.

04_Goodwood_NC_2020_VGT_4Bezoekers van het Goodwood Festival of Speed zijn de eersten die het studiemodel van de Nissan CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo te zien krijgen. Gran Turismo 6-gamers zijn echter de eersten die met de auto kunnen ‘rijden’. De CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo is namelijk vanaf juli in tien kleuren te downloaden.

‘De CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo is volledig in lijn met Nissans filosofie’, zegt Koji Nagano, Vice President van Nissan Design Europe. ‘Niet iedereen kan zo’n auto bezitten, maar via Gran Turismo kan iedereen met de auto rijden en Nissans passie voor innovatie ervaren.’
Of een productieversie in 2020 aan de heuvelklim van Goodwood zal deelnemen? Dat is afwachten, want er kan de komende jaren van alles gebeuren. Feit is wel dat liefhebbers in de tussentijd vanuit de luie stoel kunnen genieten van het spectaculaire uiterlijk en de indrukwekkende virtuele prestaties van de Nissan CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo!

‘PlayStation’ en ‘Gran Turismo’ zijn geregistreerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc.

Geef een antwoord