Seat

SEAT introduceert Android in zijn modellen

SEAT zet stappen op het gebied van in-car services en infotainment. Door zich aan te sluiten bij de Open Automotive Alliance (OAA) maakt de Spaanse autofabrikant nu deel uit van een groep sterke technologische ondernemingen die gezamenlijk werken aan de integratie van Android-smartphones en –tablets met auto’s. SEAT’s lidmaatschap van de OAA werd deze week bekendgemaakt tijdens de Google technologieconferentie die momenteel wordt gehouden in San Francisco.

seatandroidVeel SEAT-rijders willen services, apps en netwerken van Google ook graag in hun auto kunnen gebruiken. Met de integratie van Android gaat SEAT zijn modellen voorzien van geavanceerde technologieën en geoptimaliseerde applicaties. Naast het uitgebreide aanbod aan apps dat door onafhankelijke ontwikkelaars wordt aangeboden, gaat SEAT zelf ook apps leveren, met interessante informatie, community functies en gepersonaliseerde opties.

De Open Automotive Alliance (OAA) is een samenwerkingsverband van grote namen uit de technologiesector en autofabrikanten, met als gezamenlijk doel het naadloos integreren van Android in auto’s. De OAA ziet het Android Auto besturingssysteem als de standaard voor on-board integratie van Android-toestellen. Android Auto markeert de volgende stap op het gebied van verbonden zijn en blijven, door smartphones of tablets te koppelen aan het in-car infotainmentsysteem voor een snelle en eenvoudige weergave van smartphone-informatie via het infotainmentsysteem van de auto, inclusief een intuïtieve bediening.

De bediening van Android-apps wordt speciaal aangepast aan de behoeften van de bestuurder. Waarmee de interactie tussen bestuurder, auto en smartphone wordt vereenvoudigd en de kans op afleiding tot een minimum wordt beperkt.

Geef een antwoord