Renault

Concours d’élégance voor Renault grandioos verlopen

04_Renault_Concours01_Renault_ConcoursHet Concours d’élégance Paleis Het Loo was voor Renault uiterst succesvol. Tijdens dit grootste klassiekerevenement van Nederland, afgelopen weekeinde in Apeldoorn, konden de 21.500 bezoekers – een recordaantal – circa zeventig bijzondere exemplaren uit de historie van het Franse automerk bewonderen. Drie daarvan zijn door de jury bekroond met een eerste prijs.

Bij het nationale Concours d’élégance op zaterdag 21 juni kwam een Renault Espace van de eerste generatie als winnaar uit de bus. Het is een niet van nieuw te onderscheiden exemplaar van bouwjaar 1978. De Espace geldt als pionier voor het segment van de ruimteauto’s. Daarbij viel de Renault Espace ook op door zijn onconventionele en duurzame structuur van een kunststof carrosserie en een verzinkt stalen chassis.

02_Renault_ConcoursInternationaal
– Op zondag tijdens het internationale Concours d’élégance vielen een Renault Monaquatre uit 1934 (Pre War-klasse) en een Alpine 106 Mille Miles uit 1957 (Post War-klasse) in de prijzen. Laurens van den Acker, Directeur Corporate Design van Renault, was een van de juryleden voor het internationale concours.
– Met de Monaquatre was Renault een van de eerste Europese fabrikanten die een compacte, relatief betaalbare auto voor het grote publiek uitbrachten. De Alpine A106 is de grondlegger van de sportieve successtory van Alpine en de voorloper van de latere A110. De Mille Miles-uitvoering is zeldzaam.

03_Renault_ConcoursDe display van Renault trok veel belangstelling van de duizenden bezoekers aan het Concours d’élégance Paleis Het Loo, mede dankzij de grote diversiteit en de kwaliteit van de getoonde modellen. Er waren heel wat bijzondere Renaults naar Apeldoorn gekomen, zoals de vooroorlogse Type DP Mühlbacher Town Car, de NN2, de Vivaquatre en de Celtaquatre. Een opvallende aanwezige was de knalgele Renault 4 van de Wegenwacht, die samen met prachtige exemplaren van de Renault Frégate, Floride, Caravelle en Dauphine flink wat aandacht trokken.

Geef een reactie