Skoda

Nederlandse SEAT-verkopen in eerste helft 2014 met 12% gestegen

01-Record-11-miljoen-autos-uit-de-SKODA-fabriek-in-Mlada-Boleslav[1]SEAT heeft in Nederland over de eerste zes maanden van 2014 in een dalende Nederlandse automarkt een verkooptoename van ruim 12% gerealiseerd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In totaal verkocht de Spaanse autofabrikant in de periode januari – juni van dit jaar 5.084 auto’s, waarvan ruim de helft op het conto van de nieuwe Leon-familie kwam.

Mede dankzij de introductie van de SEAT Leon ST stationwagon, naast de 3-deurs SC en de 5-deurs, stegen de verkopen van de Leon-familie in Nederland gedurende de eerste helft van dit jaar met liefst 121% vergeleken met de eerste zes maanden van 2013.

SEAT sloot de eerste helft van 2014 af met een verkooptoename van 16% in de maand juni afgezet tegen diezelfde maand vorig jaar.

Geef een reactie