Skoda

SKODA onthult interieur KODIAQ

Kort vóór zijn wereldprimeur heeft ŠKODA de eerste beelden van het interieur van de KODIAQ vrijgegeven. De foto’s onderstrepen dat ŠKODA de moderne, duidelijke en expressieve designtaal van het merk op treffende wijze in het interieur van de grote nieuwe SUV heeft doorgevoerd. Tegelijkertijd geven de beelden blijk van de hoge mate van functionaliteit en de bouwkwaliteit waarmee ŠKODA zich onderscheidt. Op het gebied van interieurruimte zet het merk wederom nieuwe standaarden: de ŠKODA KODIAQ heeft de grootste bagageruimte in zijn klasse en is optioneel ook verkrijgbaar als zevenzitter.

Het interieur van de ŠKODA KODIAQ is krachtig en robuust, maar omarmt de inzittenden met een vriendelijk karakter. Net als alle ŠKODA-modellen is ook de KODIAQ modern en elegant, terwijl hij tegelijkertijd voldoet aan de vereisten van een SUV. Vorm en functie staan daarbij in harmonie ten opzichte van elkaar.

Het expressieve en stijlvol ontworpen dashboard is verdeeld in twee symmetrische zones voor de bestuurder en voorpassagier. Opvallende verticale elementen, zoals de vier grote ventilatieopeningen, kenmerken het interieur. De middelste roosters flankeren het centrale infoscherm. De bovenzijden ervan vormen samen met het infotainmentscherm een trapeziumvorm. Het grote scherm heeft een elegant glazen design met ‘Simply Clever’ bediening: logisch en intuïtief. Alle schakelaars en functies zijn eenvoudig binnen handbereik en wijzen zichzelf. De stoelen zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen en bieden de bestuurder en voorpassagier optimaal comfort.

De bovengemiddelde hoeveelheid ruimte – een nieuwe maatstaf in deze klasse – is kenmerkend voor ŠKODA: de ontwikkelaars van de KODIAQ hebben op basis van de forse buitenafmetingen (4,70 meter lang, 1,88 meter breed) het ruimst mogelijke interieur ontworpen. Als primeur voor ŠKODA is de SUV ook verkrijgbaar met zeven zitplaatsen. Het model leent zich bij uitstek voor een flexibele stoel/lading indeling dankzij de in lengterichting verschuifbare stoelen met verstelbare rugleuning.

Met een inhoud van 720 tot 2.065 liter (met de achterstoelen neergeklapt) tekent de vijfpersoons ŠKODA KODIAQ voor de grootste bagageruimte in deze klasse. Opties als een verwarmd stuur verhogen het comfortniveau nog verder. Hetzelfde is van toepassing op de meer dan dertig ‘Simply Clever’ oplossingen, zoals de portierrandbescherming, elektrische bescherming van kinderen en de hoofdsteunen met slaappositie.

 

Geef een antwoord