Seat

Spanje en SEAT blijven hoeksteen onder wereldwijde groeistrategie Volkswagen Group

sdfksdhfkjdfdsf
Prof. Dr. Martin Winterkorn, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Volkswagen AG, heeft aangegeven dat Europa’s grootste autofabrikant tegelijkertijd ook de ‘motor’ voor de Spaanse industrie is, en benadrukte daarbij dat Spanje en SEAT de hoeksteen onder de wereldwijde groei van de onderneming zijn en blijven. Winterkorn verklaarde dit afgelopen donderdag tijdens de jaarlijkse ESADE Alumni Conference, waar hij de ESADE Award kreeg uitgereikt als erkenning ‘voor zijn leidinggevende rol in het ondersteunen van innovatie en nieuwe technologieën’.

“Europa’s grootste autofabrikant is tegelijkertijd ook een motor voor de Spaanse industrie,” vertelde Winterkorn, die tijdens de ESADE Alumni Annual Conference in het Catalonia Conference Center een lezing gaf met de titel ‘Het bouwen van een sterke industriële basis voor Europa’s toekomst’. De CEO van Volkswagen AG benadrukte dat Spanje een belangrijk industrieel centrum voor de onderneming is.

De Volkswagen Group produceert jaarlijks 680.000 auto’s in Spanje, naast de productie van onderdelen in Martorell, Barcelona, El Prat en Pamplona. Winterkorn onderstreept dat de onderneming per jaar zo’n € 500 miljoen in Spanje investeert en beschikt over het grootste ontwikkelingscentrum van het land, waar meer dan 900 ingenieurs werkzaam zijn.

“Deze ESADE Award vormt een eer voor mij en ook voor de 22.000 werknemers van de Volkswagen Group in Spanje,” aldus Winterkorn.

Geef een antwoord