Seat

Parkeerplek zoeken kinderspel dankzij Smart City Connectivity van SEAT

Met de Ateca Smart City Car heeft SEAT deze week tijdens het Smart City Expo World Congress in Barcelona een studiemodel op basis van de SEAT Ateca gepresenteerd. De Ateca Smart City Car beschikt over Smart City Connectivity, dat informatie over de omgeving verzamelt met behulp van sensoren en die deelt met andere gebruikers via de Parkfinder app. Die toont gebruikers bijvoorbeeld locaties met vrije parkeerplaatsen.

SEAT heeft de Parkfinder app ontwikkeld in samenwerking met CARNET, een onderzoeks- en innovatiehub in Barcelona. Dankzij een overeenkomst met de Barcelona Council en Cellnex Telecom kan de innovatieve SEAT Ateca Smart City Car informatie over beschikbare parkeerplaatsen delen met het iCity-platform van de stad. Tegelijkertijd brengt deze server de informatie over naar de Parkfinder-app die de info inzichtelijk maakt voor alle gebruikers van de app.

Find my car
Via de app zijn drie verschillende rijprofielen in te stellen – dichtbij huis, dichtbij werk en een gepersonaliseerde derde optie. Voor elk van deze profielen kan de gebruiker voorkeuren instellen met betrekking tot afstand, tijd en het snel vinden van een parkeerplaats. Daarnaast zijn er functies als ‘Find my car’, dat laat zien waar de auto geparkeerd staat, en ‘Last Mile Routing’, dat de afstand toont die te voet naar de eindbestemming afgelegd moet worden.

“Bijna 30 procent van de verkeersbewegingen in grote Europese steden hebben betrekking op bestuurders die een parkeerplek zoeken”, aldus Fabian Simmer, SEAT’s Chief Digital Officer. “De Ateca Smart City Car en de Parkfinder-app tonen de handigste route om de tijd die wordt besteed aan het zoeken naar een parkeerplek te beperken, met een reductie van emissies, geluid en verkeerscongestie in steden tot gevolg”.

SEAT’s deelname aan het toonaangevende smart city-congres onderstreept de toewijding van het Spaanse merk om nieuwe mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen die ervoor zorgen dat de connected car het leven van automobilisten gaat verrijken. In een periode waarin tal van grote veranderingen plaatsvinden, wil SEAT een leidende rol innemen op het gebied van connectiviteit en digitalisatie. Met nieuwe ontwikkelingen wil het merk inspelen op de uitdagingen waarvoor de stedelijke infrastructuur, verkeerssystemen en auto’s in steden zorgen.

Geef een antwoord