Seat

Nieuwe Leon: SEAT tilt CUPRA-versie naar 300 pk

Na de recente succesvolle lancering van de Ateca – SEAT’s allereerste SUV – focust het Spaanse merk zich nu op de introductie van de vernieuwde Leon. Tijd om stil te zitten is er daarna niet, want volgend jaar volgt tevens de compleet nieuwe Ibiza. Waarmee SEAT in minder dan een jaar drie belangrijke nieuwe modellen op de markt brengt. Daarnaast maakt het merk zich op voor de komst van de Arona, SEAT’s compacte SUV, eveneens in 2017.

De vernieuwde SEAT Leon heeft een eleganter en sportiever design gekregen. Elementen die daar zorg voor dragen, zijn onder meer de nieuwe bumpers en grille, maar ook de koplampunits met de Full-LED units met een groter lichtbereik.

Volgende fase in technologie

Maar dat is niet alles, want de nieuwe Leon staat bol van de nieuwe features, geavanceerde technologie en functionaliteit. Waarmee SEAT de volgende fase inluidt van de techniek die recent in de Ateca debuteerde. Een voorbeeld daarvan is Traffic jam assist, dat er samen met Lane Assist en Adaptive Cruise Control (ACC) voor zorgt dat de auto in files automatisch stuurt, accelereert en remt, tot een maximale snelheid van 60 km/u. Een andere nieuwe feature is de automatische noodstopfunctie van de Adaptive Cruise Control. Het Pedestrian Protection System herkent auto’s en voetgangers en Emergency assist grijpt in als de bestuurder tijdens het rijden onwel wordt. Nieuw bij de SEAT Leon is de middenconsole met elektronische handrem, Verkeersborden herkenning en de meest geavanceerde parkeerassistentiesystemen die hulp bieden bij zowel parallel als overdwars parkeren. Het camera- en navigatiesysteem zijn verbeterd, een groter aantal verkeersborden wordt herkend.

Wat uitrustingsniveaus betreft is de Xcellence-uitvoering nieuw voor de Leon, met exclusieve designfeatures en intelligente technologie.

Sterkste SEAT ooit

Onder de motorkap is de 115 pk sterke 1.6 TDI het belangrijkste nieuws. Eveneens nieuw voor de Leon 5-deurs en ST is de combinatie van de 1.0 TSI benzinemotor met 7-traps DSG-automaat. Vanzelfsprekend introduceert SEAT op basis van deze vernieuwde Leon wederom een CUPRA-variant voor de 3-deurs SC, de 5-deurs en de ST. Voor het eerst in de historie van het merk tikt SEAT met deze Leon CUPRA en diens vernieuwde krachtbron de 221 kW/300 pk aan. Uitsluitend in het geval van de Leon ST is de CUPRA ook leverbaar met 4Drive. Waarmee het de eerste Leon CUPRA met vierwielaandrijving is sinds de eerste-generatie Leon CUPRA 4 in 2000. De nieuwe SEAT Leon CUPRA wordt in februari gepresenteerd.

Geef een antwoord