Hyundai

Hyundai verkoopt 6.000.000ste auto op Europese bodem

9-Hyundai-range-smallHyundai Motor Europe heeft opnieuw een mijlpaal bereikt. Sinds de verkoopstart in 1977 zijn nu al zes miljoen Hyundai-modellen in Europa verkocht. De explosieve verkooptoename is vooral te danken aan de kwalitatief hoogwaardige modellen die specifiek zijn ontwikkeld voor de Europese markt. Het duurde 19 jaar voordat Hyundai Motor Europe een miljoen auto’s verkocht, terwijl de vijfmiljoenste Hyundai minder dan twee jaar geleden de showroom verliet.

De ontwikkeling van auto’s die voldoen aan de wensen van Europese automobilisten is een van de belangrijkste pijlers van het succes van Hyundai in Europa. Inmiddels is al meer dan drie miljard euro geïnvesteerd in Europese activiteiten, zoals productie, Research & Development en autosport.

De Europese investeringen werpen duidelijk hun vruchten af, aangezien 95 procent van alle in Europa verkochte modellen zijn ontwikkeld in Hyundai’s onderzoekcentrum in Rüsselsheim in Duitsland, terwijl 90 procent daarvan is geproduceerd in de Europese productiefaciliteiten in Tsjechië en Turkije.

6000000hyundais

Groeiende organisatie
Beide fabrieken hebben hun productiecapaciteit aanzienlijk moeten vergroten om te blijven voldoen aan de vraag vanuit Europa. De faciliteit in Tsjechië bouwt nu 300.000 auto’s per jaar. In Turkije rollen 200.000 exemplaren per jaar van de productieband, inclusief de nieuwe Hyundai i10 die daar sinds 2014 wordt gebouwd.

De complete Hyundai-organisatie in Europa telde 152.000 medewerkers in 2012. Dat is een stijging van 18 procent ten opzichte van 2011. Ter verbetering van de naamsbekendheid en het imago van Hyundai zijn diverse langdurige samenwerkingsverbanden getekend met gelauwerde organisaties, waaronder de FIFA.

Geef een antwoord