Renault

Renault presenteert nieuwe Renault Twingo op Autosalon van Genève

Lavoiturerenaulttwingo1Renault staat tijdens de 84e Autosalon van Genève vrijwel volledig in het teken van de nieuwe Twingo. De baanbrekende, trendy stadsauto is een van de belangrijkste wereldprimeurs van de autoshow. De nieuwe Twingo is te bewonderen in diverse kleurstellingen en met allerlei kleurrijke extra’s, die een goed beeld geven van de vele personalisatiemogelijkheden. Behalve de derde generatie van de Twingo stelt Renault ook de Clio R.S. 200 EDC Série Limitée Monaco GP voor het eerst aan het grote publiek voor. En als pionier en motorbouwer pur sang toont Renault ook de volledig nieuwe, unieke Energy dCi 160 Twin Turbo-motor.

Lavoiturerenaulttwingo3Nieuwe Renault Twingo: karaktervol, innovatief en fun-to-drive
De nieuwe, derde generatie van de Renault Twingo staat in het middelpunt van de belangstelling op de Autosalon van Genève. De karaktervolle, volledig nieuwe stadsauto geeft stijl, rijplezier en ruimte een nieuwe betekenis in de compacte klasse. Het model is geïnspireerd op de originele Twingo en de Renault 5 en is op de beursvloer te zien in vier aansprekende carrosseriekleuren. Dankzij de talloze mogelijkheden om deze auto op het gebied van in- en exterieurstyling aan de eigen smaak aan te passen, is de nieuwe Twingo naar wens leverbaar met een sportieve, elegante of chique uitstraling.

Lavoiturerenaulttwingo4De nieuwe Renault Twingo vertegenwoordigt het thema ‘Play’ in de designstrategie ‘Life Cycle’ van Renault, bedacht door de Nederlander Laurens van den Acker, directeur Industrial Design. Het speelse karakter van de nieuwe Twingo is te danken aan de bijzondere voertuigarchitectuur, met de motor achterin, de lange wielbasis van 2,49 meter en de wielen op de uiterste hoeken van de carrosserie. Met een uiterst kleine draaicirkel van 8,65 meter heeft de Twingo een bijzonder wendbaar rijgedrag met de manoeuvreerbaarheid van de volmaakte stadsauto.

Lavoiturerenaulttwingo5Net als de originele Twingo uit 1992 is de nieuwste generatie toonaangevend op het gebied van ruimte. Dankzij de bijzondere bouwwijze, de lange wielbasis en – voor het eerst – standaard vijf portieren, biedt de nieuwe Twingo een zeer ruim interieur, voor een auto van 3,59 meter lang, 1,64 meter breed en 1,55 meter hoog. Ondanks het feit dat de nieuwe generatie 10 centimeter korter is dan zijn voorganger, is de afstand van het dashboard tot aan de achterklep maar liefst 22 centimeter groter. De toegenomen ruimte komt volledig ten goede aan de passagiers. Er is een bagageruimte met een inhoud van 216 liter, die eenvoudig kan worden uitgebreid door de rugleuning van de achterbank geheel of gedeeltelijk (50:50) neer te klappen.

Lavoiturerenaulttwingo8In het vrolijke interieur valt het strak vormgegeven dashboard op, met een centraal geplaatste display, een opvallende snelheidsmeter en een kleurrijke afwerking in blauw, wit, zwart of rood. De levendige sfeer wordt extra onderstreept door de contrasterende wit-zwarte kleurstelling. Voor de stoelbekleding is er keuze uit drie kleurenthema’s: blauw, grijs en rood. Voor een extra sportieve sfeer behoort ook zwarte stoelbekleding met rode accenten tot de mogelijkheden.

Lavoiturerenaulttwingo10Geheel in lijn met het moderne karakter van de nieuwe Twingo zijn twee infotainmentsystemen leverbaar: R & GO en de nieuwste generatie R-Link. Beide systemen zijn geschikt voor Android- en iOS-apparaten en bieden talloze functies op het gebied van connectiviteit, 3D-navigatie en multimedia, inclusief boordcomputer. De verbeterde R-Link omvat een innovatief beeldscherm met scroll- en zoom-mogelijkheden.

Lavoiturerenaulttwingo12

Geef een antwoord