Volvo

Volvo werkt samen met Apple

LaVoiturevolvoapple1Volvo Car Group en Apple Inc. bundelen hun krachten om Apples besturingssysteem naar de auto te brengen. Het resultaat van de samenwerking heet Apple CarPlay. Het nieuwe systeem maakt alle bekende voorzieningen van de iPad, iPhone en iPod beschikbaar op de grote touchscreen op de middenconsole.

Volvo vergroot de mogelijkheden van Apples besturingssysteem door het te verbinden aan een speciale interface. De gebruiker bestuurt het systeem via knoppen op het stuur of via spraakbesturing. Apple CarPlay maakt het interieur van de nieuwe Volvo’s simpel en toch functioneel. ‘Apples intuïtieve besturingssysteem combineert perfect met Volvo’s “Scandinavian Design”-aanpak en onze focus op vloeiend vormgegeven functionaliteit’, aldus Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Cars.

LaVoiturevolvoapple2De eerste auto voorzien van Apple CarPlay is de volledig nieuwe Volvo XC90, die later dit jaar geïntroduceerd wordt. Dit is de opvolger van een van Volvo’s bestverkopende auto’s aller tijden.

Gebruikers van Apple CarPlay herkennen direct iPhone-applicaties als telefoon, berichten, muziek en navigatie. Ook anderen bieden apps aan voor het besturingssysteem. Zoals Spotify, een populaire app voor het streamen van muziek.

Naadloze integratie
Apple CarPlay integreert naadloos met Volvo’s eigen besturingssysteem. Op de boordcomputer verschijnen de welbekende Apple-iconen. Door het breedbeeldscherm hoeft de gebruiker niet te kiezen tussen het scherm van de iPhone en informatie over de auto. Het scherm is breed genoeg om beide weer te geven.

LaVoiturevolvoapple3‘iPhone-gebruikers voelen zich thuis in een nieuwe Volvo. Het breedbeeldscherm tilt de gebruikerservaring naar een hoger niveau. De spraakbesturing dat lijkt op Siri, komt de veiligheid ten goede doordat de gebruiker niet afgeleid wordt. Daarom is Apple zo’n perfecte match voor Volvo’, vertelt Håkan Samuelsson.

Soepele koppeling
De bestuurder koppelt zijn Apple-apparaat aan Apple CarPlay door middel van een Lighting-kabel. WiFi-koppeling is in de nabije toekomst ook beschikbaar. De connectie zendt een H.264-beeld uit en stuurt de input van de gebruiker terug. Apple CarPlay is beschikbaar voor modellen die gebaseerd zijn op het Scalable Product Architecture-onderstel (SPA). Het eerste model is de Volvo XC90 die later dit jaar geïntroduceerd wordt.

Geef een antwoord