Volkswagen

Golf Trend Edition: Auto van het Jaar voor prijs van kleinere auto

lavoitureVWGolftrendedition1Volkswagen start de levering van de Golf en Golf Variant in Trend Edition-uitvoering. Beide zijn er in beperkte oplage: 750 stuks voor de hatchback en 400 voor de Variant. De Trend Editions vallen op door de ruime standaarduitrusting in combinatie met een scherpe prijs: vanaf 19.490 en 21.190 (Variant) euro. Bovendien profiteren ook alle Trend Editions van 1.000 euro extra inruilpremie én van 20% bijtelling.

Voor nog geen 20.000 euro biedt de Golf Trend Edition volop luxe. Standaard is hij uitgerust met airconditioning, Radio Composition Touch met aanraakscherm en een kleinlederpakket – stuur, pookknop en handremgreep zijn met leder bekleed. Ook de techniek is top, met standaard Multi-Collision-Braking dat doorschieten na een aanrijding voorkomt, het XDS-sperdifferentieel, bandenspanningcontrole, automatische handrem met auto-hold en een knieairbag voor de bestuurder.

Scherpe prijzen, 20% bijtelling
De Golf Trend Edition is standaard uitgevoerd met de bekende 1.2 TSI benzinemotor met 85 pk en veel bruikbare trekkracht (160 Nm tussen 1.400 en 3.500 toeren). Als driedeurs is deze er vanaf 19.490 euro. Voor de vijfdeurs geldt de reguliere meerprijs van 500 euro. De extra ruime en praktische Golf Variant Trend Edition is er vanaf 21.190 euro met 1.2 TSI en 85 pk. In beide gevallen is de 1.2 TSI-motor met 77 kW/105 pk optioneel. Alle Golfs Trend Edition hebben bij zakelijk inzet slechts 20% bijtelling.

Extra inruilpremie
Klanten die kiezen voor een Golf of Golf Variant Trend Edition krijgen bovenop de scherpe vanafprijzen ook nog eens 1.000 euro extra inruilpremie. Die premie kan bijvoorbeeld gebruikt worden om het Executive-pakket (1.033 euro) te bestellen. Dan wordt de standaarduitrusting uitgebreid met het navigatiesysteem Discover Media, vermoeidheidsherkenning, boordcomputer plus, alarm plus en de multimedia aansluitbox.

De Golf Trend Edition is er zoals gezegd in een oplage van 750 exemplaren, van de Golf Variant Trend Edition zijn 400 exemplaren beschikbaar.

Geef een antwoord