Volkswagen

Volkswagen up! GTI nu te bestellen

De Volkswagen up! GTI heeft alle kenmerken van een echte GTI. Hij is licht, heeft een krachtige motor, een sportief onderstel en is van binnen en van buiten aangekleed met opvallende GTI-details. De 85 kW/115 pk sterke up! GTI is per direct te bestellen, prijzen beginnen bij € 19.840*.

De drie legendarische letters GTI zijn onlosmakelijk verbonden met het merk Volkswagen en vormen samen de bekendste aanduiding ter wereld voor sportieve, compacte auto’s. Volkswagen’s GTI-familie bestaat nu uit diverse modellen: de legendarische Golf GTI (169 kW/230 pk en 180 kW/245 pk voor de Golf GTI Performance), de nieuwe Polo GTI (147 kW/200 pk) en de up! GTI (85 kW/115 pk).

Indrukwekkende prestaties
De up! GTI is volgens hetzelfde recept ontwikkeld als de de oorspronkelijke Golf GTI uit 1976. Dat betekent een laag gewicht, compacte afmetingen én een krachtige motor. Hij wordt aangedreven door een 1.0 TSI turbomotor met 200 Nm aan trekkracht, waarmee de up! GTI in 8,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u sprint en een topsnelheid van 196 km/u klokt.

De up! GTI – standaard met handgeschakelde zesversnellingsbak – rolt op speciale 17 inch lichtmetalen velgen en heeft een rijhoogte die 15 mm lager ligt dan die van de andere up!-modellen. Daardoor ziet de up! GTI er nog sportiever uit en creëert hij dat bekende ‘road-hugging’ effect dat de befaamde hot hatches van Volkswagen zo typeert.

Sportieve looks
De ‘pocket rocket’ binnen de up!-reeks is qua looks een echte GTI. Zo loopt er aan de voorkant een rode strip onder de grille langs, met daarboven het GTI-logo. Op de flanken benadrukken twee zwarte strepen de verbrede dorpels van de up! GTI. De buitenspiegels zijn uitgevoerd in hoogglans zwart. De rode GTI-accenten komen ook aan de achterzijde terug en worden daar versterkt door een fraaie verchroomde uitlaat die is ondergebracht in een zwarte diffuser. Verder beschikt de up! GTI over een opvallende dakspoiler, voor meer neerwaartse druk op de achteras.

In het interieur springen vooral het met leer beklede, multifunctionele sportstuur, de GTI-pookknop en de legendarische geruite stoelbekleding eruit. Ook het speciale GTI-dashpad en de rode GTI sfeerverlichting zijn echte eyecatchers.

De up! GTI is leverbaar in een diverse klassieke GTI-kleuren, zoals Red, Pure White en de metallic tinten Dark Silver en Black Pearl. Red, Pure White en Dark Silver zijn ook te bestellen in combinatie met een zwart dak.

Complete uitrusting

De up! GTI biedt niet alleen topprestaties, maar is ook zeer compleet uitgerust. Zo beschikt deze up! onder meer over airconditioning, verwarmbare voorstoelen, cruise control, parkeersensoren achter, Radio Composition met smartphone-integratie en elektrisch verstel-, verwarm- en inklapbare buitenspiegels. Hij is leverbaar als drie- en vijfdeurs hatchback. Optioneel is de up! GTI aan te kleden met zaken als een panoramadak, Beats-audiosysteem, DAB+ digitale radio-ontvangst en een achteruitrijcamera.

De Volkswagen up! GTI is vanaf vandaag te bestellen bij de Volkswagen-dealers, vanaf € 19.840* voor de driedeurs up! GTI. Prijzen van de vijfdeursversie beginnen bij € 20.215. De eerste exemplaren arriveren naar verwachting eind februari in Nederland.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn op basis van de prijzen die geldig zijn per 1 januari 2018, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.

Geef een antwoord