Volkswagen

Sterrenregen voor nieuwe Volkswagen Touran

De nieuwe Volkswagen Touran is met vlag en wimpel geslaagd voor de Euro NCAP veiligheidstests. De botsveiligheid van de nieuwste generatie Touran werd beloond met de maximale score van vijf sterren en behoort daarmee tot de veiligste auto’s in Europa.

De totaalscore van vijf sterren voor de Touran is het opgetelde resultaat van de punten in vier subcategorieën: inzittendenbescherming voor volwassenen en kinderen, voetgangerbescherming en veiligheidsassistentie. De Touran dankt de prima resultaten mede aan de sterke carrosseriestructuur, de effectieve bescherming door de combinatie veiligheidsgordel-stoel-airbag en innovatieve rijassistentiesystemen.

Aangescherpte eisen
Dit jaar scherpte Euro NCAP de eisen opnieuw verder aan. Op het gebied van inzittendenbescherming voor volwassenen behaalde de nieuwe Touran 88 procent van de maximale puntenscore. Volkswagen’s MPV onderging de volgende veiligheidstests:

  • Frontale aanrijding met een vervormbaar object bij 64 km/u met een 40 procent overlap
  • Frontale aanrijding bij 50 km/u tegen een solide object met een 100 procent overlap
  • Aanrijding van opzij bij 50 km/u tegen de zijstructuur van de auto
  • Aanrijding van opzij tegen een paal bij 32 km/u

Uitstekende bescherming van kinderen
De nieuwe gezins-MPV van Volkswagen, die in 5- en 7-persoons configuratie werd getest, scoorde ook uitstekend op het gebied van de bescherming van kinderen. Dankzij de standaard ISOFIX en top tether bevestigingen voor kinderzitjes behaalde de Touran op dit onderdeel ruim 89 procent van het beschikbare aantal punten. Voor voetgangerbescherming scoorde de Touran 71 procent.

De nieuwe Touran arriveert deze maand bij de Nederlandse Volkswagen-dealers, inclusief een uitgebreid standaardpakket aan veiligheidsfeatures, waaronder: twee airbags voorin (met uitschakelmogelijkheid voor de passagiersairbag), een knieairbag voor de bestuurder, gordijnairbags voorin en achterin, zijairbags, Electronic Stability Control (ESC) met tegenstuurassistentie, ABS met Brake Assist, Automatic Post-Collision Braking, een Tyre Pressure Monitoring System en vermoeidheidsherkenning.

One thought on “Sterrenregen voor nieuwe Volkswagen Touran

Geef een antwoord