Volkswagen

Volkswagen lanceert online trainingsprogramma

Edriver
Volkswagen lanceert e-Driver, een online trainingsprogramma dat berijders ondersteunt bij een veilig en brandstofbesparend rijgedrag. Onderzoek leert dat rijders die het programma hebben gevolgd en de ‘tips and tricks’ toepassen, per jaar tot 200 euro op brandstof besparen en ruim 20% minder kans op ongevallen hebben. Nieuwe en bestaande Volkswagen-eigenaren krijgen een jaar lang gratis toegang tot e-Driver.

Onder de noemer ‘Think Blue’ ontplooit Volkswagen allerlei duurzame initiatieven. Met slimme technologieën en assistentiesystemen doet Volkswagen er alles aan om haar modellen zo veilig en zuinig mogelijk te maken. Met gerichte trainingen en tips helpt e-Driver bestuurders om die technieken ook optimaal te benutten. Aanmelden voor e-Driver gaat heel eenvoudig, via een pagina op volkswagen.nl.

Zonder moeite besparen
Brandstof besparen is een belangrijke pijler van e-Driver. Met behulp van videotrainingen en kennistests krijgen bestuurders manieren aangereikt om brandstof te besparen. Daarnaast laat e-Driver precies zien waar op een geplande route het voordeligst kan worden getankt. Keurings- en certificeringsinstantie TÜV heeft aangetoond dat bestuurders door deze combinatie zonder moeite 200 euro per jaar kunnen besparen op brandstofkosten.

Voor de veiligheid – van het hele gezin
Ook voor het thema veiligheid geeft e-Driver handige tips. Jong en oud kan door een online ‘quiz’ de kennis van mogelijk risicovolle situaties toetsen. Het competitie-element zorgt daarbij voor extra uitdaging. In de speciale module voor jonge verkeersdeelnemers laten bekende jeugdserie-acteurs zien hoe je als fietser zo veilig mogelijk onderweg bent. Volgens keuringsinstantie TÜV hebben e-Driver-deelnemers een 22% kleinere kans op ongevallen.

Geef een reactie