Nissan

Nissan LEAF verstevigt positie als ’s werelds bestverkochte EV

LaVoitureNissanLeafNissan heeft in 2013 in Europa een recordaantal exemplaren van de LEAF verkocht. Met 11.120 registraties noteerde Nissan een verkooptoename van maar liefst 204 procent. Daarmee verstevigt de LEAF zijn positie als ’s werelds bestverkochte volledig elektrisch aangedreven auto. Nissan verkocht in 2013 een kwart meer LEAF’s dan zijn grootste concurrent in het EV-segment. Het verkoopaantal in Europa steeg met 5.600 stuks ten opzichte van 2012, waardoor Nissan nu 33 procent van de Europese EV-markt in handen heeft.

Het Europese verkoopsucces is gedeeltelijk te danken aan de aanhoudende populariteit van de Nissan LEAF in Noorwegen. De volledig elektrisch aangedreven gezinsauto eindigde het jaar 2013 als de op twee na bestverkochte auto in Noorwegen. In januari 2014 eindigde de LEAF wél als bestverkochte auto in Noorwegen. Met 650 registraties verkocht Nissan 145 procent meer LEAF’s dan in januari 2013.

De uitgebreide laadinfrastructuur en aanschafsubsidies voor elektrische auto’s zijn belangrijke pijlers onder het succes van de Nissan LEAF in Noorwegen. Ook in Spanje, Italië, Denemarken, Zweden, Finland en België is de Nissan LEAF marktleider in zijn segment. Dat geldt ook voor het Verenigd Koninkrijk. De verkoop van de in Engeland geproduceerde Nissan LEAF lag in de afgelopen maand ruim tien keer zo hoog als in januari 2013. Het Verenigd Koninkrijk treedt ook op het gebied van laadinfrastructuur in de voetsporen van Noorwegen. Recentelijk is langs de snelweg M25 al de 195e CHAdeMO-snellader in het Verenigd Koninkrijk geïnstalleerd. Met deze snellader wordt de batterij van de Nissan LEAF in slechts dertig minuten voor tachtig procent opgeladen. Het langs de M25 geïnstalleerde oplaadpunt is bovendien de duizendste CHAdeMO-snellader in Europa, waarmee het Europese snellaadnetwerk sinds januari 2013 nagenoeg is verdubbeld.

‘Afgelopen januari was een geweldig begin van 2014, het jaar waarin wij de tweede volledig elektrische Nissan – de e-NV200 – presenteren. Uit onze laatste tevredenheidsonderzoek blijkt dat 95 procent van de LEAF-rijders tevreden of zeer tevreden is. Het onderzoek toont ook aan dat maar liefst 97 procent van de eigenaren een Nissan LEAF zou aanbevelen aan vrienden en familie. Combineer dat met het snel groeiende laadnetwerk en de verkoopprognose voor 2014 ziet er rooskleurig uit’, zegt Jean-Pierre Diernaz, Director of Electric Vehicles bij Nissan Europe.

De sterke verkooptoename van de LEAF in Europa verstevigt Nissans positie als ’s werelds grootste fabrikant van volledig elektrisch aangedreven personenauto’s. De emissievrije gezinsauto, waarvan wereldwijd al meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht, wordt geroemd om de hoge tevredenheid die hij wekt onder LEAF-rijders, waarvan maar liefst 92 procent nieuwe Nissan-klanten zijn.

Geef een antwoord