Kia Stinger
Kia

De nieuwe Kia Stinger

Kia maakt de uitvoeringen en prijzen bekend van de snelste, krachtigste en meest dynamische Kia ooit: de Stinger. In Nederland wordt de Stinger standaard geleverd als GT-Line in combinatie met de 2.2 CRDi of krachtige 2.0 Turbo voor prijzen vanaf respectievelijk € 59.995,- en € 67.995,- (incl. BPM/BTW en kosten rijklaar maken). Voor de liefhebbers levert Kia Motors Nederland ook de 3.3 Twin Turbo V6 AWD GT. Van deze echte GT verwacht Kia in Nederland slechts een beperkt aantal te verkopen. De verkoop van de Kia Stinger verloopt via geselecteerde Kia-dealers die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Voor onderhoud kan men bij elke Kia-dealer in Nederland terecht.

High-performance Gran Turismo
De Stinger is de eerste high-performance Gran Turismo van Kia met alle kenmerken van een authentieke GT: krachtig, elegant en dynamisch. “De Kia Stinger toont als ultiem vlaggenschip hier in Nederland aan waartoe Kia in staat is; het leveren van een prachtige sportieve auto die snel, wendbaar en luxueus is, met een perfecte balans tussen weggedrag en besturing”, zegt Léan Verstoep, Managing Director Kia Motors Nederland. “Een dergelijke auto hebben wij nog nooit eerder gemaakt en wij zijn er bijzonder trots op dat het definitieve ontwerp zo ontzettend dicht bij de oorspronkelijke concept car is gebleven. De Stinger is met recht een sportsedan en kan bestempeld worden als het onverwachte alternatief. Ik ben er van overtuigd dat de Stinger ons merkimago de komende tijd een verdere boost zal geven. Vanzelfsprekend is ook voor de Stinger de unieke garantietermijn van 7 jaar standaard.”

Motoren
Het motorenaanbod in Nederland bestaat uit de 2,2-liter CRDi viercilinder turbodiesel (147 kW/200 pk en 440 Nm) en de 2,0-liter Turbo viercilinder turbobenzinemotor (187 kW/255 pk en 353 Nm). Het topmodel betreft de Stinger GT met een 3,3-liter Twin Turbo V6 Lambda II-benzinemotor (272 kW/370 pk en 510 Nm) met directe benzine-inspuiting (GDI).

Standaard 8-traps automaat
Kia koppelt alle motoren aan een nieuwe 8-traps automaat, inclusief schakelflippers aan het stuurwiel. De 2.2 CRDi en 2.0 T-GDi beschikken over achterwielaandrijving en zijn standaard voorzien van een Limited-Slip Differentieel (LSD) voor een zo efficiënt mogelijke vermogensverdeling op de achterwielen. De 3.3 Twin Turbo V6 AWD GT heeft standaard high-performance remmen van Brembo met rode remklauwen én vierwielaandrijving.

Veiligheid
De Stinger is voorzien van talloze actieve veiligheidsvoorzieningen waaronder Emergency Brake System met forward collision-avoidance, Smart Cruise Control met stop & go, actieve rijstrookassistentie, dodehoekdetectie inclusief kruisend verkeersdetectie achter en Driver Attention Warning. Passieve veiligheidsvoorzieningen zijn er in de vorm van zeven airbags en een Active Hood Lift System (beperkt het hoofdletsel van een voetganger bij een aanrijding).

Bijzonder rijke uitrusting
Elke Stinger is standaard uiterst compleet uitgerust:

  • Navigatiesysteem met 8-inch touchscreen
  • Harman Kardon premium sound system met Clari-Fi-technologie (15 speakers, DAB+, Bluetooth)
  • Glazen schuif-zonnedak
  • Climate control (3-zones)
  • Verwarmbare en geventileerde voorstoelen
  • D-vormig stuurwiel en achterbank met verwarmingsfunctie
  • Elektrisch verstelbare voorstoelen en stuurkolom
  • Lederen bekleding in de kleuren zwart, grijs of rood
  • Suède hemelbekleding in zwart
  • Slimme automatische achterklep
  • Smart Cruise Control
  • Head-up display
  • 360-graden camera
  • Draadloos oplaadsysteem voor smartphone (inductie)
  • Automatisch dimmende binnen- en buitenspiegels
  • Lichtmetalen reservewiel
  • Metallic lak (zonder meerprijs)
  • LED-verlichting

Kia Stinger GT
De extra sportieve GT-versie biedt tegen een meerprijs van € 32.000,- ten opzichte van de 2.0 Turbo GT-Line een krachtige 3,3-liter Twin Turbo V6-motor met vierwielaandrijving,  elektronisch instelbare schokdempers, speciaal voor de GT ontworpen 19-inch lichtmetalen velgen, Aircell-support in de wangen van de bestuurdersstoel, remschijven en remklauwen van Brembo en is voorzien van GT-emblemen.

Kleur bekennen
Kia levert de Stinger met keuze uit negen stijlvolle lakkleuren, waaronder voor Kia zes nieuwe kleuren. Ceramic Silver, HiChroma Red, Micro Blue, Deep Chroma Blue en Panthera Metal zijn de beschikbare metallic kleuren en Sunset Yellow is de solid kleur. De Stinger beschikt standaard over lederen bekleding, waarbij de klant een keuze heeft uit een zwart, grijs of rood interieur. De 2.2 CRDi wordt standaard af fabriek geleverd met 18-inch lichtmetalen wielen met banden in de maat 225/45 R18. De 2.0 Turbo en de 3.3 Twin Turbo V6 AWD GT worden standaard zelfs met 19-inch lichtmetalen wielen (225/40 R19 vóór, 255/35 R19 achter) uitgerust.

7 jaar garantie
Zoals voor elke Kia geldt ook voor de Stinger een garantietermijn van 7 jaar of 150.000 kilometers.

Geef een antwoord