BMW

BMW eerste autofabrikant ter wereld met combinatie van Level 2 en Level 3 rijhulpsystemen in één voertuig

BMW is de eerste autofabrikant ter wereld die goedkeuring heeft gekregen voor het combineren van een Level 2-rijhulpsysteem (de BMW Highway Assistant) en een Level 3-systeem (de BMW Personal Pilot L3) in hetzelfde voertuig. De nieuwe BMW 7 Serie markeert daarmee een belangrijke mijlpaal in automatisch rijden door de unieke mogelijkheid te bieden om van beide systemen in dezelfde auto te profiteren.

BMW Highway Assistant (niveau 2): meer comfort tijdens lange ritten

De geavanceerde Level 2-functie van de BMW Highway Assistant verhoogt het comfort aanzienlijk tijdens lange afstanden, vooral dankzij de mogelijkheid om te functioneren bij snelheden tot 130 km/h. Deze functie, een aanvulling op de Steering and Lane Control Assistant, kan worden gebruikt op snelwegen met gescheiden rijbanen. Op dergelijke wegen kan de bestuurder gedurende langere tijd zijn handen van het stuur halen en comfortabel positioneren, mits hij de verkeerssituatie blijft monitoren en op elk moment weer de controle kan overnemen.

Tijdens gedeeltelijk geautomatiseerd rijden kan de BMW 7 Serie ook van rijstrook wisselen zonder dat de bestuurder het stuur opnieuw hoeft vast te pakken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Active Lane Change Assistant, die de nodige stuurbewegingen uitvoert voor de inhaalmanoeuvre en de snelheid van de auto naar behoefte aanpast zodra de verkeerssituatie dit toelaat. De bestuurder kan een voorgestelde rijstrookwijziging eenvoudig initiëren door in de buitenspiegel te kijken.

BMW Personal Pilot (niveau 3): maakt andere activiteiten in de auto mogelijk in de file

Sterk geautomatiseerd rijden op niveau 3 betekent dat bestuurders hun handen van het stuur kunnen halen en hun aandacht tijdelijk van de weg kunnen afleiden. De BMW Personal Pilot L3-functie in de 7 Serie biedt een geheel nieuwe rijervaring doordat bestuurders de rijtaak onder bepaalde omstandigheden volledig aan hun auto kunnen overlaten bij snelheden tot 60 km/u (37 mph). Dit systeem kan het rijden volledig overnemen in specifieke situaties, zoals files op de snelweg, waardoor bestuurders andere activiteiten in de auto kunnen uitvoeren, zoals telefoneren, lezen, berichten schrijven, werken of video’s streamen. De bestuurder moet echter altijd bereid zijn om binnen enkele seconden weer de controle over te nemen wanneer de auto daarom vraagt, bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden.

De combinatie van deze rijhulpsystemen in één voertuig betekent een aanzienlijke vooruitgang en biedt een uitgebreide reeks functies voor een comfortabelere en meer ontspannen rit, zowel tijdens lange als korte ritten. “We zetten nieuwe normen in de auto-industrie door beide technologieën te combineren in de nieuwe BMW 7 Serie,” zegt Dr. Mihiar Ayoubi, Senior Vice President Driving Experience BMW Group. “Hiermee onderstrepen we onze toewijding om onze klanten een veilige, comfortabele en innovatieve rijervaring te bieden.”

De BMW Highway Assistant en Driving Assistant Professional maken beide deel uit van de optionele BMW Personal Pilot L3, die exclusief in Duitsland verkrijgbaar is voor een prijs van €6.000. Bestuurders van reeds geleverde auto’s met de optionele BMW Personal Pilot L3 kunnen vanaf 24 augustus de BMW Highway Assistant gratis aan het scala aan functies toevoegen.

Geef een reactie