Volvo

Volvo Car BeLux zet STROOM in beweging voor een duurzaam festival

Volvo Car BeLux is trots om haar samenwerking met STROOM aan te kondigen, een uniek festival dat natuur en cultuur op harmonieuze wijze combineert. STROOM vindt plaats in de schilderachtige Scheldevallei tussen Gent en Antwerpen en biedt een mix van boeiende muziekoptredens, sfeervolle lezingen en verkwikkende wandelingen. Als merk dat duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, steunt Volvo dit bijzondere evenement met volle overtuiging.

Een groenere reiservaring

Bij STROOM is zelfs de reis naar het festival onderdeel van de beleving. De klimaatneutrale boot De Vrijbuiter doet verschillende locaties langs de Schelde aan, waar festivalgangers kunnen genieten van betoverende oeverconcerten. Daarnaast benadrukt het festival haar inzet voor het milieu door gebruik te maken van de nieuwe elektrische Volvo EX30 voor het vervoer van het STROOM-team. Hiermee toont STROOM aan dat duurzaamheid en stijl perfect samengaan.

Duurzaam reizen stimuleren

Met evenementen in 24 gemeenten is het een uitdaging om het aantal kilometers te beperken. Toch zet STROOM zich in om elke reis zo groen mogelijk te maken. Voor elke locatie biedt het festival een uitgebreide lijst met ecologische vervoersopties. Via het innovatieve platform Slinger kunnen bezoekers eenvoudig carpoolen, wat helpt om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarnaast moedigt STROOM fietsen aan door duidelijke fietsroutes naar de festivallocaties aan te bieden.

Lokaal talent en minder uitstoot

De toewijding van STROOM aan duurzaamheid gaat verder dan alleen transport. Door lokale artiesten en kunstenaars een podium te bieden, vermindert het festival de uitstoot die gepaard gaat met het vervoer van talent van ver weg. De steun van Volvo, inclusief een elektrisch wagenpark, helpt de CO2-uitstoot van het festivalpersoneel tijdens het evenement aanzienlijk te verlagen.

Ondersteuning van onze verdelers

Naast onze bijdrage steunen vier van onze retailers – Scancar, Vermant, Van Kasteren en D’Hondt – dit initiatief actief. Dit onderstreept onze gezamenlijke inzet voor een groenere toekomst.

Volvo Car BeLux en STROOM nodigen iedereen uit om samen natuur, cultuur en duurzaamheid te vieren. Laten we ervoor zorgen dat elk moment telt, zowel op als naast de weg.

Volvo Cars werd opgericht in 1927 en is vandaag de dag een van de meest bekende en gerespecteerde automerken ter wereld, met verkoop in meer dan 100 landen. Volvo is genoteerd op de Nasdaq Stockholm-beurs onder het tickersymbool ‘VOLCAR B’.

“Voor het leven. Om mensen bewegingsvrijheid te geven op een heel persoonlijke, duurzame en veilige manier.” Dit streven weerspiegelt Volvo’s ambitie om tegen 2030 een volledig elektrische autofabrikant te zijn en zijn toewijding om de CO2-voetafdruk te blijven verlagen, met als doel om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn.

In december 2023 had Volvo Cars ongeveer 43.400 voltijdse werknemers. De hoofdzetel en de afdelingen voor productontwikkeling, marketing en administratie zijn voornamelijk gevestigd in Göteborg, Zweden. De autofabrieken bevinden zich in Göteborg, Gent (België), South Carolina (VS), Chengdu, Daqing en Taizhou (China). Daarnaast heeft het bedrijf R&D- en ontwerpcentra in Göteborg en Shanghai (China).

Geef een reactie