Dacia

Dacia Sandrider Voltooit Eerste Dakar-Test

De Dacia Sandrider heeft met succes zijn eerste testfase afgerond ter voorbereiding op de uitdagende Dakar-rally in januari 2025 – de ultieme autosportuitdaging die Dacia voor de eerste keer aangaat. Na een systeemcheck op het Millbrook Proving Ground in het Verenigd Koninkrijk werd de Dacia Sandrider vier dagen lang (6-9 mei) intensief getest op het Sweet Lamb-testcomplex in Wales. Vervolgens reisde het team af naar Château de Lastours in Frankrijk voor nog eens vier intensieve testdagen (27-31 mei). Hier kregen de drie equipes de gelegenheid om de Sandrider te testen met BF Goodrich-banden op rotsachtig en veeleisend terrein.

In Wales zat de Spaanse coureur Cristina Gutiérrez de eerste twee dagen achter het stuur van de Sandrider, waarna negenvoudig wereldkampioen rally Sébastien Loeb het stuur overnam voor het resterende deel van het testprogramma. In Château de Lastours maakte meervoudig Dakar-winnaar Nasser Al-Attiyah voor het eerst kennis met de kwaliteiten van de Dacia Sandrider. Na twee dagen nam Loeb het over, terwijl Gutiérrez de laatste middag in de cockpit kroop.

Tiphanie Isnard, teamleider van The Dacia Sandriders, zoals het rallyteam van Dacia officieel heet, bevestigde dat de eerste testfase de verwachtingen had overtroffen. Al-Attiyah, Gutiérrez en Loeb, evenals de deskundige ingenieurs en technici, ondervonden nauwelijks problemen.

Nu maakt het team zich op voor de eerste uitgebreide test in Marokko van 28 juni tot en met 5 juli. Tijdens deze test wordt de Sandrider op de proef gesteld in terrein dat vergelijkbaar is met de omstandigheden tijdens de Dakar-rally, de openingsronde van het FIA World Rally-Raid Championship van 3 tot en met 17 januari 2025 in Saoedi-Arabië.

Geef een reactie