MINI

De nieuwe MINI Cooper 5-Deurs

De Nieuwe MINI Cooper 5-Deurs: Een Ruimtelijk en Innovatief Design

Enkele maanden na de lancering van de nieuwe 3-Deurs, voegt MINI de Cooper 5-Deurs toe aan de nieuwe MINI-familie. Deze uitvoering biedt het kenmerkende MINI Go-Kart gevoel met meer ruimte en innovatieve functies. Met een lengte van 4.036 mm, breedte van 1.744 mm en hoogte van 1.464 mm, blijven de afmetingen vrijwel identiek aan zijn voorganger, wat MINI’s filosofie benadrukt: maximale ruimte binnen een compact oppervlak.

De MINI Cooper 5-Deurs biedt een ruim interieur voor vijf passagiers. De wielbasis is 72 mm langer en de carrosserie 172 mm langer dan de 3-Deurs, wat bijdraagt aan extra comfort en ruimte voor de inzittenden. Het model behoudt zijn herkenbare MINI-uitstraling met korte overhang, heldere oppervlakken en expressieve accenten. Binnenin zorgen digitale innovaties en een meeslepende gebruikerservaring voor een upgrade van het klassieke MINI-DNA.

Motoren en Prestaties

De MINI Cooper 5-Deurs wordt geleverd met twee krachtige benzinemotoren. De driecilinder motor levert 115 kW/156 pk, terwijl de viercilinder motor van de Cooper S 150 kW/204 pk produceert. Beide motoren bieden uitstekende prestaties en zijn ideaal voor stedelijk gebruik dankzij hun compacte afmetingen en kleine draaicirkel van 11,4 meter.

Ontwerp en Functionaliteit

De nieuwe MINI Cooper 5-Deurs combineert een charismatisch ontwerp met extra functionaliteit. De achterbank biedt plaats aan drie passagiers en de 60:40 neerklapbare achterstoelen vergroten de bagageruimte van 275 liter tot maar liefst 925 liter. Het ontwerp, gekenmerkt door ‘Charismatic Simplicity’, combineert geavanceerde technologie met traditionele waarden.

Exterieur en Interieur

Het exterieur van de MINI Cooper 5-Deurs valt op door zijn korte overhang, compacte motorkap, lange wielbasis en grote wielen, ideaal voor stedelijk gebruik. Iconische ronde koplampen en een achthoekige grille geven de auto zijn kenmerkende MINI-uitstraling. LED-koplampen en optionele lichtsignaturen versterken het opvallende uiterlijk.

Binnenin is het ontwerp minimalistisch en meeslepend, met digitale innovaties zoals een centraal OLED-display en hoogwaardige materialen. Het dashboard is voorzien van een speciale breistructuur van gerecycled polyester, en de horizontale ventilatieopeningen zorgen voor een gelijkmatige luchtstroom. Het interieur biedt een moderne en luchtige uitstraling, versterkt door het optionele panoramadak.

Technologie en Innovatie

Het centrale OLED-display, met een diameter van 240 mm, is een visueel middelpunt in het interieur. Met het nieuwe MINI-besturingssysteem 9 kunnen alle functies intuïtief worden bediend via aanraking of spraak. De gebruikersinterface combineert functionele en emotionele elementen voor een moderne look.

Rijervaring en Comfort

De MINI Cooper 5-Deurs biedt een levendige rijervaring met zijn brede spoorbreedte en wielbasis, gecombineerd met een vering- en dempingssysteem dat zorgt voor een precieze besturing en krachtig remmen. Optioneel is een adaptieve vering beschikbaar voor een nog sportievere rijervaring.

Prijzen

De nieuwe MINI Cooper 5-Deurs is verkrijgbaar vanaf €38.490 voor de C-uitvoering en vanaf €43.990 voor de S-motorisering, waarbij beide uitvoeringen veelzijdige rijervaringen en innovatieve functies bieden.

Geef een reactie