Jaguar

Samenwerking Jaguar en SIXT voor nieuwe deelautodienst

Internationale mobiliteitsdienstverlener SIXT heeft een nieuwe deelautodienst gelanceerd in Nederland: SIXT Share. Daarmee is onder andere de elektrische Jaguar I‑PACE tegen een aantrekkelijk tarief te huren, voor een enkel ritje of voor meerdere dagen. De auto’s kunnen worden opgehaald en achtergelaten in drie steden: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

SIXT Share is een zogeheten ‘free-floating’ deelautodienst, waarbij de auto’s geen vaste parkeerplaats hebben en overal binnen het werkgebied kunnen worden opgehaald en achtergelaten. In tegenstelling tot andere deelautodiensten kan dat in drie steden: Amsterdam (inclusief Schiphol), Rotterdam en Den Haag (inclusief Rotterdam The Hague Airport). Hiermee verbindt SIXT de steden met elkaar en zijn klanten niet gebonden aan één stad of servicegebied. De Jaguar I‑PACE kan ook bij alle SIXT-filialen in Nederland worden opgehaald en achtergelaten.

Eenvoudig, flexibel en duurzaam
De nieuwe deelautodienst SIXT Share combineert de principes van autoverhuur en carsharing, zodat klanten kunnen kiezen voor eenvoudige, flexibele en duurzame mobiliteit op maat. Het gehele traject van autodelen – van het zoeken en reserveren van een auto, tot het ontgrendelen van de portieren, het afmelden van de auto en het afrekenen van de huurkosten – gaat allemaal via de SIXT-app die is te downloaden via de App Store en Google Play Store.

Via SIXT Share kan de Jaguar I‑PACE eenvoudig worden gehuurd voor tarieven vanaf € 0,19 per minuut, voor minimaal 1 minuut tot maximaal 27 dagen. Klanten betalen nooit meer dan de dagelijkse maximumprijs die tijdens de boeking in de SIXT-app wordt aangegeven, ook niet als de minuutprijs hoger is dan de dagprijs.

Om in te spelen op individuele behoeften zijn ook diverse pakketten voor het autogebruik per uur, per dag en per week beschikbaar. Verder biedt SIXT Share als eerste aanbieder van deelauto’s een beschermingsoptie die het eigen risico reduceert tot € 0,-.

Veilig reizen
Duurzaam individueel vervoer wordt een steeds belangrijker alternatief voor het openbaar vervoer. De veiligheid van klanten is topprioriteit voor SIXT die dan ook strikte hygiëneprotocollen hanteert, zoals een grondig reinigingsproces voor de gehele vloot. Lokale serviceteams controleren, onderhouden en reinigen de auto’s met grote regelmaat en contactpunten worden gedesinfecteerd.

Karen van den Boom, CEO bij SIXT Nederland:“Met SIXT Share introduceert SIXT op de Nederlandse mobiliteitsmarkt een innovatief concept voor het delen van auto’s, waarbij de drie grote steden via volledig elektrische en betaalbare premium auto’s met elkaar worden verbonden. Dit betekent dat een klant ‘s ochtends eenvoudig een auto oppikt in Amsterdam, naar het werk in Rotterdam of Den Haag kan rijden en daar de auto vervolgens kan achterlaten. Deze feilloze mobiliteitsaanpak past perfect bij de visie van SIXT om stedelijke mobiliteit op een slimme en duurzame manier te herdefiniëren. Met de toenemende verstedelijking, verkeersopstoppingen en CO2-uitstoot zoeken Nederlandse steden steeds vaker naar manieren om de luchtkwaliteit en de levenskwaliteit te verbeteren.”

Marc Bienemann, Managing Director Jaguar Land Rover BeNeLux:“We zijn trots dat SIXT voor haar nieuwe dienst SIXT Share ook gebruikmaakt van de 100% elektrische Jaguar I‑PACE. De I‑PACE is een belangrijk model voor Jaguar Land Rover op de weg naar duurzame mobiliteit. De Jaguar I‑PACE heeft sinds zijn wereldwijde debuut al meer dan tachtig prijzen gewonnen, waaronder de 2019 World Car of the Year, World Car Design of the Year en World Green Car. Met de Jaguar I‑PACE laten we dus zien tot de kopgroep te behoren qua EV‑technologie, zonder daarbij concessies te doen aan de sportiviteit die bij een Jaguar hoort. SIXT Share combineert de principes van autoverhuur en carsharing, zodat klanten kunnen kiezen voor eenvoudige, flexibele en duurzame mobiliteit op maat, een mooi concept waar we met Jaguar Land Rover graag aan meewerken.”

Geef een antwoord