Volkswagen

Wereldpremière nieuwe Arteon en Arteon Shooting Brake op 24 juni

Volkswagen blikt vooruit op de nieuwe Arteon. Naast de klassieke Gran Turismo gaat Volkswagen in de toekomst een tweede carrosserievariant introduceren in de vorm van een stijlvolle Shooting Brake.

“Met de Arteon Shooting Brake hebben we een nieuwe balans gecreëerd tussen snelheid, kracht en ruimte,” aldus Klaus Bischoff, hoofd van Volkswagen Group Design en de Design-afdeling van het merk Volkswagen.

Verregaand vernieuwd

Voor het debuut van de twee nieuwe Arteon-versies heeft Volkswagen de modelserie verregaand vernieuwd. In het interieur krijgt de Arteon een compleet nieuwe cockpitlay-out die past bij het exclusieve karakter van deze modellen. Een highlight is het nieuwste modulaire infotainmentmatrixsysteem (MIB3) voor maximale connectiviteit. 

Efficiencyslag

Vanuit technologisch oogpunt is ook het aanbod aan aandrijfopties vernieuwd. Alle motoren onderscheiden zich door een hoog efficiencyniveau in combinatie met lage emissies en veel trekkracht. Die efficiencyslag werd gerealiseerd dankzij innovatieve, toekomstgerichte motor- en emissietechnologieën. 

Intelligente assistentiesystemen maken eveneens hun opwachting in de vernieuwde modelserie. Een voorbeeld: dankzij ‘Travel Assist’ wordt in de nieuwe Arteon voor het eerst verregaand geautomatiseerd rijden – binnen de wettelijke regelgeving – mogelijk. Deze modellen zijn met name ontworpen voor reizen over lange afstanden en nemen het besturen, accelereren en remmen tot snelheden van 210 km/u desgewenst over, waarbij de bestuurder altijd volledig ‘in control’ blijft.

De wereldpremière van de nieuwe Arteon en Arteon Shooting Brake staat gepland voor 24 juni aanstaande. Meer informatie over de nieuwe modellen wordt rond die datum vrijgegeven.

Geef een antwoord